România, pe locul 4 În lume la cele mai mari prețuri de iPhone 5s

Autor:  | Publicat în:  Apple 1.764 ori
<b>România, pe locul 4 În lume la cele mai mari prețuri de iPhone 5s</b>Un clasament recent întocmit de către cei de la Business Insider ne arată cât costă iPhone 5s la nivel global, iar România se afla evident pe listă. Din păcate suntem printre oile negre din această înșiruire, ocupând locul 4 în ordinea celor...

Un clasament recent întocmit de către cei de la Business Insider ne arată cât costă iPhone 5s la nivel global, iar România se afla evident pe listă. Din păcate suntem printre oile negre din această înșiruire, ocupând locul 4 în ordinea celor mai mari prețuri din lume.

Doar în Brazilia, Iordania și Turcia un iPhone 5s costă mai scump decât la noi. în grafic Brazilia figurează cu un preț de 1200 de dolari, iar România cu puțin peste 1000 de dolari. SUA este în coada listei cu o valoare între 700 și 800 de dolari. Observ că la coada listei sunt numai tari non Europene, deci practic e vina UE că tarifele sunt atât de mari, din cauza impozitării produselor tech la traversarea oceanului.

Alte țări cu iPhone ieftin includ Emiratele Arabe Unite, Hong Kong, Tailanda, Kuwait, Malaezia, Arabia Saudită și Vietnam. După România urmează națiuni europene că Grecia și Ungaria, tot cu prețuri mari, în jurul valorii de 1000 de dolari. Al doilea grafic ne arată cât din venitul pe cap de locuitor este sacrificat pe un iPhone 5s de 16 GB.

Cel mai mare sacrificiu îl fac cei din India, apoi Vietnam, Iordania și Filipine. Nici România nu e departe, aflându-se pe locul 7 la acest capitol, după China și Brazilia. Să fie iPhone-ul un lux nejustificat în ziua de azi?

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×