Ruşii vor înlocui Androidul cel american cu Sailfish OS pe YotaPhone

Autor:  | Publicat în:  Yota 990 ori
<b>Ruşii vor înlocui Androidul cel american cu Sailfish OS pe YotaPhone</b>Se pare că ruşii sunt m&acirc;ndri de al lor telefon YotaPhone, dar nu prea apreciază faptul că el are un OS american la bord, Android. De aceea, au decis să implementeze pe acest device Sailfish OS, al firmei finlandeze Jolla. &nbsp; Iniţial fusese...

Se pare că ruşii sunt mândri de al lor telefon YotaPhone, dar nu prea apreciază faptul că el are un OS american la bord, Android. De aceea, au decis să implementeze pe acest device Sailfish OS, al firmei finlandeze Jolla.

Iniţial fusese luată în calcul alternativa Tizen de la Samsung, mai ales că avea preţ mai redus. Până la urma Ministerul de Comunicaţii rus a acordat câştig de cauză platformei Jolla şi asta în ciuda relaţiilor istorice nu prea strânse între Finlanda şi Rusia. Ministrul de Comunicaţii, Nikolay Nikoforov a declarat că a văzut deja în acţiune un YotaPhone cu Sailfish OS la bord şi că rulează impecabil.

În ultimii ani state precum Rusia şi China au făcut tot posibilul de a se debarasa de produse americane, in special software. Mai ales la nivel guvernamental s-a renunţat pe cât posibil la Windows şi Android, dar şi la terminalele iPhone şi iPad. Aflam la un moment dat ca ruşii lucrează la un procesor rival cu soluţiile Intel, în vreme ce chinezii au propriile soluţii de ceva vreme.

Dacă mă întrebaţi pe mine nu Android era marea problemă a lui YotaPhone, care apropo e doldora de spyware FSB (noul KGB), ci preţul sau.

❗ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×