Samsung a creat bateria care se încarcă de 5 ori mai rapid şi are ciclu de viaţă mai lung; Totul e pe bază de grafen

3.813 ori
<b>Samsung a creat bateria care se încarcă de 5 ori mai rapid şi are ciclu de viaţă mai lung; Totul e pe bază de grafen</b>E drept că Samsung a lăsat-o cam moale în zona bateriilor în ultimul an, asta datorită evenimentului numit Samsung Galaxy Note 7, dar acum sunt gata să o ia de la capăt. Aflăm că sud-coreenii familiarizează cu ideea unor baterii ce se încarcă

Samsung a lăsat-o mai moale cu inovaţiile în zona bateriilor de telefoane, după problemele lui Galaxy Note 7. A preferat să investească mai mult în securizarea bateriilor şi prevenţia exploziilor şi supraîncălzirii, dar acum revine la planurile de dinainte şi anume extinderea autonomiei şi creşterea vitezei de încărcare.

Grafen

Sud coreenii tocmai au primit un brevet pentru noua tehnolgoie, care implică o "bilă de grafen". Proiectul a fost dezvoltat de către SAIT (Samsung Advanved institute of Technology) şi implică o baterie cu o densitate extrem de mare a energiei. Astfel, unitatea rezultată ar oferi cu 45% mai multă energie decât generaţiile anterioare, ceea ce ar fi o evoluţie spectaculoasă.

Pe lângă longevitate si densitate există şi avantajul încărcării, care va fi de 5 ori mai rapidă faţă de bateriile Li-Ion last gen. Practic, în 12 minute o baterie Li-Ion pe baza unei "bile de grafen" se va încărca la fel de mult ca o baterie standard într-o oră. Un alt plus este păstrarea funcţionalităţii şi capacităţii şi la temperaturi de 60 de grade Celsius, ceea ce le va face utile pe automobilele electrice.

E prea devreme să ne gândim la implementarea unei asemenea baterii pe Galaxy Note 9 şi S9, deci probabil o vom vedea peste 2 ani în acţiune, eventual apărând pe prototipuri între timp.

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Susțin Mobilissimo cumpărând prin linkuri de afiliere:

*Cumpărând, accesând magazinele prin aceste link-uri/ sigle, ajuți la finanțarea site-ului Mobilissimo prin procentul pe care noi îl primim în urma vânzării, de la retaileri. Pe tine nu te costă nimic, dar pe noi ne ajută să rămânem independenți și să devenim și mai buni în ceea ce facem. MULȚUMIM! :)

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×