Samsung anunţă vânzări crescute, profit operaţional de 5.63 miliarde de dolari pentru trimestrul întâi al acestui an

Autor:  | Publicat în:  Samsung 616 ori
<b>Samsung anunţă vânzări crescute, profit operaţional de 5.63 miliarde de dolari pentru trimestrul întâi al acestui an</b>Samsung Electronics a anunţat oficial rezultatele sale financiare pe primul trimestru al acestui an, care includ v&acirc;nzări crescute de terminale mobile şi un profit operaţional de 5.63 miliarde de dolari. &nbsp; E drept că v&acirc;nzările au...

Samsung Electronics a anunţat oficial rezultatele sale financiare pe primul trimestru al acestui an, care includ vânzări crescute de terminale mobile şi un profit operaţional de 5.63 miliarde de dolari.

E drept că vânzările au scăzut faţă de trimestrul 4 al anului trecut, cu 11% chiar, iar veniturile sunt şi ele mai scăzute faţă de perioada precedentă. Ce a crescut totuşi este profitul operaţional. Compania menţionează în raportul oficial că vânzările de smartphone-uri au crescut, dar cele de tablete şi modele feature phone au înregistrat o scădere.

În primele 3 luni ale acestui an compania sud coreeană a livrat 99 de milioane de handseturi, dintre care peste 80% erau smartphone-uri. Majoritatea au fost livrate către Asia de Sud Est şi Orientul Mijlociu. Veniturile generate de terminalele mobile Samsung au fost de 24.1 miliarde de dolari, iar profitul operaţional de 2.5 miliarde de dolari.

Se pare că evoluţia vânzărilor smartphone ar fi fost generată de seria Galaxy A. Compania rămâne destul de sigură că vânzările lui Galaxy S6 şi S6 Edge le vor depăşi pe cele ale lui Galaxy S5. Divizia care produce procesoare şi panouri de display a crescut cu 81% la capitolul profit faţă de anul trecut, între timp.

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×