Samsung ar fi obţinut venituri record în trimestrul 2 al acestui an, ar putea depăşi Apple

1.407 ori
<b>Samsung ar fi obţinut venituri record în trimestrul 2 al acestui an, ar putea depăşi Apple</b>Trimestrul 2 al acestui an se pare că le-a adus venituri record sud-coreenilor de la Samsung, aceștia având posibilitatea de a depăși gigantul Apple la acest capitol. Ni se dezvăluie că este vorba despre venituri în valoare de aproximativ 51 miliarde

Suntem în luna iulie, deci tocmai s-a încheiat trimestrul 2 al acestui an şi companiile se pregătesc să anunţe rezultatele financiare pe ultimele 3 luni. Am aflat recent câte telefoane a vândut Xiaomi în T2, dar şi venituri preliminare LG. Azi descoperim care sunt aşteptările Samsung pentru ultimele luni, fără cifre bătute în cuie totuşi.

Ştirile din domeniul bursier au arătat recent că Samsung e foarte aproape să devină cea mai profitabilă companie de pe Terra. Cu toate acestea oficialii gigantului sud coreean îşi păstrează precauţia cu privire la viitorul companiei. Lipsa de lideri şi vizionari la vârf rămâne o problemă. Ce ştim cu siguranţă e că în urmă cu câteva zile Samsung a anunţat oficial estimări de 51 de miliarde de dolari drept venituri pentru trimestrul 2 al acestui an. Acesta este cel mai mare număr de gen din istoria companiei, care nu e deloc scurtă.

Saltul de influx de cash a venit datorită producţiei de chip-uri a companiei, care a înregistrat o creştere mai ales datorită chip-urilor de memorie pentru data centere. Oficialii Samsung pun statutul actual al companiei pe investiţiile curajoase făcute cu 3-5 ani în urmă de membrii familiei care controlează vârful ierarhiei companiei sau mai bine zis controlau, până să ajungă la închisoare marele boss.

Scandalurile legate de mită la nivel oficial au afectat atât directorul companiei, Lee Kun-hee, cât şi pe vice directorul şi fiul său, Lee Jae-Yong. Revenind la cifre, profitul operaţional Samsung pe T2 ar trebui să fie cu 72% mai mare faţă de ceeasi perioadă a anului trecut. Samsung a anunţat recent şi intenţia de a investi 18 miliarde de dolari în producţia de chip-uri, pentru a deveni lider de piaţă detaşat.

Sunt şanse chiar ca profiturile operaţionale pentru acest trimestru să le depăşească pe cele Apple, o premieră în istoria firmei. Apple ar urma să anunţe venituri de 44.9 miliarde de dolari şi profit de 10.49 miliarde.

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

iHunt Black Friday
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×