Samsung ar putea pregăti un procesor de 14 nm, candidat la chipsetul Apple A9 din 2015

Autor:  | Publicat în:  Samsung 1.256 ori
<b>Samsung ar putea pregăti un procesor de 14 nm, candidat la chipsetul Apple A9 din 2015</b>După ce ieri aflam că TSMC lucrează la procesoare bazate pe procesul de 16 nm, care ar putea deveni modele Apple A9 în 2015, iată că și Samsung se înhamă la această cursă. Kim Ki-nam, președintele secțiunii chipseturi de la Samsung a anunțat...

După ce ieri aflam că TSMC lucrează la procesoare bazate pe procesul de 16 nm, care ar putea deveni modele Apple A9 în 2015, iată că și Samsung se înhamă la această cursă. Kim Ki-nam, președintele secțiunii chipseturi de la Samsung a anunțat că Samsung lucrează la procesoare bazate procesul de 14 nm.

Acestea vor fi livrate unor clienți precum Qualcomm, AMD sau Apple și vor sosi către finalul anului. Samsung și TSMC au lucrat la actualul CPU Apple A8, folosit deocamdată pe iPhone 6 și 6 Plus și bazat pe procesul de producție de 20 nm. Samsung a produs în jur de 30% dintre procesoarele A8, grosul revenind celor de la TSMC. încă nu știm dacă viitorul CPU va fi Apple A9 sau A8X, de vreme ce nici A7 nu a primit o versiune upgradata cu X anul trecut.

Apple a început să se bazeze tot mai puțin pe Samsung în ultima vreme, după conflictele dintre cele două companii și o serie de procese. Firmă din Cupertino renunța la panourile de display Samsung în 2012, apelând la LG pentru grosul livrărilor. Revenind la noile chipseturi, Samsung afirma că ele sunt realizate cu procesul FinFet, oferind un consum cu 35% mai redus și dimensiuni cu 15% mai mici decât versiunile de 20 nm.

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×