Samsung brevetează un scanner de amprente integrat în ecran

783 ori
<b>Samsung brevetează un scanner de amprente integrat în ecran</b>Cu toate că phablet-ul Samsung Galaxy Note 9 nu va avea un scanner de amprente integrat în ecran, o asemenea tehnologie este așteptată pe viitorul Galaxy S10 ce va debuta prin ianuarie-februarie 2019. Motivul pentru care sunt șanse mari

În ultimii ani mai multe telefoane Samsung au avut asociată premiera scannerului de amprente integrat în ecran. S-a vorbit despre Note 8 întâi, apoi despre Galaxy S9 şi în cele din urmă despre Note 9. Pentru nici unul dintre ele mecanismele nu au fost gata la timp şi de abia S10 are şanse la aşa o tehnologie. Iar Samsung tocmai a brevetat un nou senzor de acest tip.

Am aflat în ultimele ore ca şi terminalele Galaxy A (2019) ar urma să includă scanner de amprente de acest tip, poate chiar inaugurat înainte de Galaxy S10. Noul brevet nu aduce nimic special, ci afişează un ecran şi mai generos ca screen to body ratio, cu muchii minime şi o anumită zonă dedicată autentificării. Până acum am văzut telefoane Oppo şi Vivo cu integrarea aceasta biometrică, plus un telefon de lux Huawei.

În prima fază integrarea a fost timidă, cu o zonă singulară a ecranului care te autentifică (jos), ulterior tot ecranul a devenit un mare scanner de amprente. Samsung pare să meargă doar cu o porţiune inferioară din ecran dedicată acestui scop. Sud coreenii au găsit o metodă prin care senzorul se poate amplasa nu doar sub sticla telefonului, dar şi în laturile sale, ceea ce aduce extra flexibilitate cu privire la designul handsetului.

Samsung a mai brevetat de multe ori idei similare, încercând multiple integrări în panoul de display pentru modalităţile de autentificare. Marea provocare este să păstrezi panoul subţire, luminos, cu muchii subţiri şi bine protejat contra zgârieturilor. Şi mai ales să fie şi uşor de produs fără rateuri în fabrică.

⚡ Poți obține un voucher de 10 euro când cumperi un telefon OnePlus, bani ce pot fi cheltuiți pe accesorii dacă inițiezi comanda folosind acest link.
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×
×