Samsung brevetează telefonul ce are camera selfie integrată sub display; Iată tehnologia din spatele lui Galaxy S11 sau S12

1.812 ori
<b>Samsung brevetează telefonul ce are camera selfie integrată sub display; Iată tehnologia din spatele lui Galaxy S11 sau S12</b>Primul weekend din noiembrie ne aduce și brevetul asociat lui Samsung Galaxy S10, patent ce descrie tehnologia prin intermediul căreia sud-coreenii vor integra camera selfie sub ecranul noului flagship. Avem și o serie de schițe asociate aici

După numeroase speculații și chiar fotografii extrase dintr-o prezentare marca Samsung chiar în urmă cu doar câteva săptămâni, iată că astăzi descoperim brevetul asociat tehnologiei prin care sud-coreenii vor să integreze camera selfie sub display-ul unui viitor model Galaxy.

Brevet Samsung

Aflăm că acest brevet a fost publicat de către autoritatea WIPO la data de 24 octombrie și că documentele descriu un smartphone cu display Full Screen ce include numeroși senzori sub ecran. Apropo chiar de curând și Oppo a primit un brevet similar ce dezvăluia o tehnologie prin care camera selfie poate fi integrată sub display.

Brevet Samsung

În cazul Samsung patentul este diferit și mult mai detaliat, prezentând întregul mecanism din spatele conceptului. Aflăm că telefonul are o antenă transparentă integrată între sticla de protecție și ecran, dar și numeroși senzori integrați sub display. În schița de mai sus vedem decupajele circulare create în display (dar nu și în sticla de protecție), cât și restul componentelor ce vor compune ansamblul de display.

Brevet Samsung

Mai descoperim că senzorul seflie va fi plasat în mijlocul plăcii de bază, pentru această amplasare fiind necesar atât un decupaj în display, dar și în partea din spate după cum ne arată ultima imagine din schița cu numărul 2. Nu este clar pentru ce este necesar și un decupaj în spate, dar s-ar putea ca modulul de cameră să includă atât senzorul selfie, cât și pe cel din spate și să ne trezim cu o cameră centrală în spatele unui viitor model Galaxy, fix cum avem pe Xperia XZ3. 

În altă ordine de idei aflăm că telefonul are și scanner de amprente sub display, jack audio chiar, dar și că device-ul poate fi echipat cu un display holografic ce poate proiecta imagini 3D în aer. Revenind la camera selfie de sub ecran, nu avem încă detalii despre modalitatea în care aceasta va funcționa dar poate că un brevet ulterior ne va lămuri.

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×