Samsung dezvăluie primul cip DRAM LPPDR5 de 8 GB de pe piață; Șanse mari să ajungă pe Galaxy Note 9

Autor:  | Publicat în:  Samsung 603 ori
<b>Samsung dezvăluie primul cip DRAM LPPDR5 de 8 GB de pe piață; Șanse mari să ajungă pe Galaxy Note 9</b>La mijloc de vară și cu doar câteva săptămâni înainte de lansarea phablet-ului Samsung Galaxy Note 9 iată că cei de la Samsung anunță lansarea primului cip DRAM LPDDR5 de 8 GB de pe piață - componentă pe care am putea-o regăsi pe acest viitor

Sud-coreenii de la Samsung au avut un anunț important de făcut astăzi, cel al primului cip DRAM LPDD5 de 8 GB de pe piață - componentă pe care am putea-o regăsi la bordul lui Samsung Galaxy Note 9 sau în ultimă instanță pe Galaxy S10 care vine în prima parte a anului viitor. Aflați ce boost la nivel de performanță aduce această nouă tehnologie și descoperiți în ce zona va mai fi utilizată soluția.

Ei bine, aflăm că acest modul LPDDR5 RAM este dezvoltat pe seama procesului de 10nm și că este de 1.5 ori mai rapid decât actuala generație de module DRAM folosite în special pe smartphone-urile high-end. Suntem informați că viteza de transfer ajunge până la 51.2 GB pe secundă, creșterea în performanță fiind obținută printr-o serie de schimbări de arhitectură a cip-ului.

Samsung a dublat subdiviziunile din interiorul celulei DRAM de la 8 la 19, modalitate prin care nu s-a mărit doar viteza ci și eficiența energetică. Potrivit datelor dezvăluite aici, cip-ul a fost programat pentru a funcționat în tandem cu procesorul dispozitivului - o soluție care contribuie la reducerea voltajului atunci când este nevoie de conservarea energiei.

Există și un Sleep mult mai eficient decât modul Idel regăsit pe modulul actual LPDDR4X DRAM și aflăm că acesta contribuie la economisirea energiei cu până la 30%. Noul cip LPDDR5 DRAM vine în două lățimi de bandă: 6400 Mb/s la un voltaj operațional de 1.1V, respectiv 5500 Mb/s la un voltaj de 1.05V. Acesta va fi regăsit pe terminale mobile, dar și pe dispozitive AI, producția în masă fiind programată să înceapă curând în fabrica Samsung din Pyeongtaek, Coreea de Sud.

Rămâne de văzut dacă Samsung are deja un stoc rezervat pentru Galaxy Note 9 sau abia odată cu lansarea lui S10 vom beneficia de această nouă tehnologie.

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×