Samsung este dată în judecată pentru campaniile mincinoase cu privire la rezistența lui Galaxy S10 la apă

5.651 ori
<b>Samsung este dată în judecată pentru campaniile mincinoase cu privire la rezistența lui Galaxy S10 la apă</b>Certificarea telefoanelor pentru rezistența la apă a devenit ceva normal în ziua de azi, deși unele companii preferă să sară peste certificarea IP și altele sar chiar complet peste waterproofing. Samsung are ceva probleme

Certificarea telefoanelor pentru rezistența la apă a devenit ceva normal în ziua de azi, deși unele companii preferă să sară peste certificarea IP și altele sar chiar complet peste waterproofing. Samsung are ceva probleme în Australia, după ce a fost dată în judecată pentru promovarea telefoanelor Galaxy S10 ca rezistente la apă.

Totul se trage de la Comisia de Concurență și Protecție a Consumatorilor din Australia. Autoritatea a pornit un proces contra Samsung pentru că reclamele cu privire la rezistența la apa a lui S10 ar induce clienții în eroare. Conform autorității peste 300 de reclame au fost prezentate în presa locală, la TV, în outdoor și online, în care flagship-ul era folosit în medii cu apă sărată.

Asta în ciuda faptului că rating-ul IP acoperă doar apa dulce, de râu, potabilă sau de ploaie. Toate acele reclame cu tineri care intră în mare sau ocean cu un S10 în mână sau buzunar au fost catalogate ca promovare mincinoasă. Consumatorilor le-a fost sugerat că telefoanele ar continua să funcționeze și după ce sunt expuse la apa sărată.

Campania se numește "Construit pentru Australia", una dintre zonele cele mai vitrege de pe glob, cu temperaturi extreme, medii aride și... foarte mulți șerpi. Dar aici nu e despre șerpi, ci despre faptul că Samsung nu ar fi făcut testele necesare pentru a vedea dacă S10 rezistă la apa sărată sau nu.

Apa oceanică este mai corozivă și dăunătoare electronicelor decât apa de râu sau ploaie. Telefoanele certificate IP68 sunt rezistente în apă până la o adâncime de 1.5 metri și până la 30 de minute. Cine citește cu atenție scrisul mic de pe site-ul Samsung își va da seama totuși că e vorba despre apa dulce doar și nu sărată.

În plus Samsung nu recomandă utilizarea telefoanelor la piscină, care poate avea clor sau alte substanțe dăunătoare telefonului. De asemenea a declarat că se va apăra de procesul respectiv, susținând că marketing-ul și advertising-ul este acoperit în toate privințele. Promite și că va oferi remedii pentru telefoanele afectate de daune de la apă, în limitele garanției.

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×