Samsung Galaxy S III vs Samsung Galaxy S III mini vs iPhone 5 - asemănări și deosebiri

Autor:  | Publicat în:  Comparatii Telefoane 2.183 ori
<b>Samsung Galaxy S III vs Samsung Galaxy S III mini vs iPhone 5 - asemănări și deosebiri</b>Samsung a lansat Galaxy S III mini în urmă cu 2 zile, în cadrul unui eveniment din Germania. Și s-a dovedit că zvonurile dinaintea evenimentului oficial erau reale. Au preluat liniile lui SGS III și o parte din software, astfel a reieșit SGS III...

Samsung a lansat Galaxy S III mini în urmă cu 2 zile, în cadrul unui eveniment din Germania. Și s-a dovedit că zvonurile dinaintea evenimentului oficial erau reale. Au preluat liniile lui SGS III și o parte din software, astfel a reieșit SGS III mini pe care unele site-uri de tehnologie de la nivel local s-au grăbit să bună un titlu pompos și să afirme că-i un iPhone killer.

încă din comunicatul de presă se afirmă că Galaxy S III mini a fost gândit să fie potrivit și pentru mâna doamnelor și domnișoarelor, deși sunt sigur că se găsesc și mulți bărbați care ar achiziționa un telefon ușor de strecurat în buzunar și cu un design bine pus la punct.

Să vedem care ar fi specificațiile tehnice pentru cele trei telefoane. Trebuie să precizez că iPhone 5 și SGS III cu siguranță că vor fi în continuare două telefoane de top cu mare priză la public, iar SGS III mini în funcție de preț și disponibilitatea în oferta operatorilor de telefonie s-ar putea să contribuie substanțial la rotunjirea vânzărilor trimestriale ale companiei sud-coreene ce se cifrează la peste 50 milioane telefoane inteligente.

Smartphone
Date tehnice
Samsung Galaxy S III miniSamsung Galaxy S IIIiPhone 5
EcranSuper AMOLED de 4 inch cu rezoluție 480x800 pixeli și 233 ppiSuper AMOLED de 4.8 inch cu rezoluție 1280x720 pixeli și 306 ppiLED-backlit IPS TFT de 4 inch cu rezoluție 1160x640 pixeli
ProcesorNovaThor U8420 dual-core la 1 GHzExynos quad-core la 1.4 GHzApple A6 dual-core la 1.2 GHz
Memorie1 GB RAM, 8 / 16 GB spațiu de stocare + microSD de până la 32 GB1 GB RAM, 16 / 32 / 64 GB + microSD de până la 64 GB1 GB RAM, 16 / 32 / 64 GB spațiu de stocare
GPU-Mali-400MPPowerVR SGX543MP3
Sistem de operareAndroid 4.1 Jelly BeanAndroid 4.1 Jelly BeaniOS 6
Conectivitate3G cu viteze de până la 14.4 Mbps, Wi-Fi b/g/n, bluetooth 4.0, NFC, microUSB, jack de 3.5 mm, GPS3G cu viteze de până la 21 Mbps, Wi-Fi a/b/g/n, DLNA, Wi-Fi direct, Wi-Fi hotspot, bluetooth 4.0, NFC, microUSB, USB on-the-go, jack de 3.5 mm, GPSLTE / 4G, 3G cu viteze de până la 42 Mbps, Wi-Fi a/b/g/n, dual-band, Wi-Fi hotspot, bluetooth 4.0, jack de 3.5 mm, GPS
Cameră foto și video5 Megapixeli, autofocus, LED flash, geo-tagging, detectare a feței, filmează la 720p cu 30 fps, cameră frontală de 0.3 Megapixeli8 Megapixeli, autofocus, LED flash, filmează și fotografiază simultan, geo-tagging, touch focus, detectare a feței și a zâmbetului, stabilizare de imagine, filmează la 1080p cu 30 fps, cameră frontală de 1.9 Megapixeli care filmează la 720p cu 30 fps8 Megapixeli, autofocus, LED flash, filmează HD și fotografiază simultan, touch focus, geo-tagging, detectare a feței, panorama, HDR, filmează la 1080p cu 30 fps, stabilizare video, cameră frontală de 1.2 Megapixeli care filmează HD / 720p cu 30 fps
Baterie1500 mAh2100 mAh1440 mAh
Greutate115 gr.133 gr.112 gr.
Grosime9.9 mm8.6 mm7.6 mm

Trebuie precizat din start că singura asemănare dintre Galaxy S III mini și iPhone 5 este că ambele dispun de un display cu dimensiunea de 4 inch, dar cu diferențe majore în ce privește tehnologia implementată și că ambele telefoane sunt destul de ușoare, sub 115 gr. la ambele modele. în rest, diferă totul și comparațiile sunt forțate. Mi-a scăpat o altă asemănare: S-Voice la Galaxy S III mini, asistent vocal și Siri la iPhone. Doar că Siri știe mai multe decât S-Voice care nu se bazează așa tare pe cloud.

Asemănări între Galaxy S III mini și Galaxy S III:

1. Design - au păstrat aceleași linii rotunjite la ambele modele și am impresia că și materialele sunt cam de aceeași calitate. Ar trebui să-l văd în realitate pe S III mini spre a face această afirmație în cunoștință de cauză.

2. Display - ambele se bazează pe tehnologia Super AMOLED, diferă rezoluția. M-aș fi bucurat să văd un Super AMOLED de 4 inch cu rezoluție HD și nu 480x800 pixeli ca la Samsung Nexus S din 2010.

3. 1 GB RAM, spațiu de stocare - 8 sau 16 GB + microSD față de 16 / 32 / 64 GB + microSD.

4. Android 4.1 Jelly Bean, TouchWiz și o parte din softare cu S-Voice, S-Beam, etc. Acestea ar fi alte elemente comune, rămâne de văzut dacă S III mini va ține pasul cu update-urile de software. Google Nexus 7 deja a primit Android 4.1.2 și se pregătește Android 4.2 Jelly Bean pe următorul smartphone din seria Nexus. SGS III ca și vârf de gamă va primi update-urile o perioadă de timp, nu știu dacă și S III mini.

5. Conectivitate: 3G, Wi-Fi, NFC. Aici este un pic forțat, în linii mari se poate spune că se aseamănă și la acest capitol. Au NFC încorporat, aștept explozia acestui serviciu în 2013 / 2014 din moment ce și telefoane mai ieftine au început să-l primească.

Diferențe între Galaxy S III mini și Galaxy S III

a. Dimensiunea display-ului - 4 inch vs 4.8 inch, rezoluția de 480x800 pixeli față de 1280x720 pixeli, densitatea ppi.

b. Procesor - Dual-core dezvoltat în colaborare cu Sony și tactat la doar 1 GHz față de quad-core Exynos la 1.4 GHz. O diferență majoră care se va regăsi în performanțele telefonului. Mulți sperau la un SGS III mini quad-core de 4 inch, dacă-i mai punea și 2 GB de memorie RAM devenea un hit și atunci se putea spune că intră în concurență cu iPhone 5 prin prisma display-ului de 4 inch și al hardware-ului performant, dar nu este cazul.

c. Cameră foto - 5 Megapixeli vs 8 Megapixeli. SGS III mini filmează doar HD și asta arată limitele procesorului care nu poate duce până la 1080 + o cameră frontală VGA / 0.3 Megapixeli. SGS III are un senzor destul de bun de 8 Megapixeli cu mai multă tehnologie încorporată după cum reiese și din tabel.

d. Baterie și dimensiuni - 1500 mAh vs 2100 mAh, SGS III ceva mai greu și mai subțire.

SGS III mini aduce o parte din experiența lui SGS III, dar cu limitări la nivel de hardware, un preț de achiziție mult mai bun. Nu se poate face nicio comparație între SGS III mini și iPhone 5. Telefonul Apple este superior și din prisma prețului luptă în altă categorie.

Mai jos dați și de un scurt video:

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×