Samsung este cel mai apreciat brand de telefoane în Europa, iar iPhone XR domină două naţiuni mari (Studiu Kantar)

2.135 ori
<b>Samsung este cel mai apreciat brand de telefoane în Europa, iar iPhone XR domină două naţiuni mari (Studiu Kantar)</b>Cel mai nou studiu de piaţă realizat de Kantar arată că Samsung rămâne brandul numărul 1 în zona smartphone în Europa, dar sunt şi câteva fiefuri iPhone. Spre exemplu iPhone XR este cel mai bine vândut telefon din Marea Britanie

Cel mai nou studiu de piaţă realizat de Kantar arată că Samsung rămâne brandul numărul 1 în zona smartphone în Europa, dar sunt şi câteva fiefuri iPhone. Spre exemplu iPhone XR este cel mai bine vândut telefon din Marea Britanie în primul trimestru al acestui an. Alte detalii avem mai jos.

Kantar scrie că iOS a crescut în mod impresionant la cota de piaţă din SUA şi că iPhone XR s-a vândut mai bine decât iPhone XS şi XS Max la un loc în toată Europa. Pe continentul nostru iPhone XR şi modelele XS au ţinut Apple pe linia de plutire. Majoritatea cumpărătorilor de iPhone XR veneau de la un handset mai vechi decât iPhone X, se pare. În acelaşi timp 16% dintre cumpărătorii de XS şi XS Max veneau de la iPhone X.

În primele 3 luni din 2019 iPhone XR a reprezentat 1 din 10 smartphone-uri vândute în State. În mod inedit iPhone X o duce bine în China, fiind pe primul loc ca vânzări dintre iPhone-uri şi depăşind cu mult iPhone XR. Revenind totuşi la Samsung, ei rămân brandul numărul 1 din Europa. Samsung a păstrat locul întâi în cele mai mari 5 pieţe din Europa, cu accentul pe un soi de renaştere/revenire în Spania şi Italia.

În prima lună după lansarea lui Samsung Galaxy S10, modelele au avut următoarele cote:

  • Galaxy S10: 49.4%
  • Galaxy S10+: 42.8%
  • Galaxy S10e: 8%

Analiştii se aşteaptă ca Galaxy S10e să crească tot mai mult în cotă în lunile următoare. iOS a înregistrat o scădere de cotă de piaţă de 2% în Europa, ajungând la 20.1%. În SUA, cota de piaţă este de 45.5%, o creştere cu 6.5% faţă de anul trecut. Personal mă declar surprins că iPhone XR e cel mai bine vândut telefon din UK în T1 2019, cu atâtea opţiuni atractive pe piaţă. E totuşi un telefon de calitate, aşa cum a arătat recenzia noastră.

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×