Samsung Galaxy S10 şi care sunt planurile sud-coreenilor pentru designul său revoluţionar

2.519 ori
<b>Samsung Galaxy S10 şi care sunt planurile sud-coreenilor pentru designul său revoluţionar</b>În ultimele 2 luni mișcarea spre o generație nouă de design parcă s-a precipitat, astfel că în loc să se mai concentreze pe terminale cu breton, producătorii din lumea Android încep să adopte alte idee precum panouril edge-to-edge

Parcă mişcarea spre o generaţie nouă de design s-a precipitat în ultimele 2 luni, faţă de începutul anului când începeau să migreze producătorii spre breton. Acum se merge spre absurd, minimalism extrem, lipsa de orice decupaj frontal. Samsung Galaxy S10 ar putea fi arhetipul complet al acestei abordări şi avem mai jos o colecţie de indicii, plus un brevet inedit.

Brevet Samsung

În primul rând e acel prototip scăpat în ultimele 48 de ore, aparent primul prototip al lui Galaxy S10. Seria Samsung Galaxy S împlineşte 10 ani la anul şi această aniversare va trebui marcată în mod special şi spectaculos. O idee ar fi abordarea edge to edge propusă în ultima vreme de zvonaci şi scăpări. Samsung nu e străină de experimente, cu un Galaxy S II care şi acum rămâne memorabil ca talie, sau un Galaxy S5 care a inaugurat filmarea 4K, rezistența la apă şi portul USB 3.1, acesta cu viaţa scurtă.

Brevet Samsung

De la Galaxy S6 încoace s-au mulţumit totuşi să "play it safe", plus-minus un Infinity Display. E drept că au mai fost ceva experimente ca Galaxy Note Edge sau Galaxy Round, dar fără succes. La anul am putea vedea un experiment adus în mainstream. Pe ideea de "dacă Vivo şi Oppo pot, de ce nu şi noi"? Viitoarele modele Galaxy S şi Note se vor întrece să taie din muchii pe cât de mult posibil.

Brevet Samsung

Camera frontală? Adio! Decupaj pentru difuzor? Adio! Camera se mută în vreun periscop sau zonă glisantă, iar difuzorul devine integrat în ecran. Senzorii? Probabil ascunşi şi ei sub panoul de display. În mod inedit Samsung are şi un brevet în care face aluzie la telefoanele Sharp Aquos Crystal ca inspiraţie. Acel brevet include chiar şi o menţiune de ecran secundar în spate, ceea ce nu mă aştept să vedem pe S10 sincer să fiu. Avem schițe în acest articol.

E totuşi o teorie mai interesantă aici. Acel extra ecran ar putea aduce o paradigmă nouă: eliminarea ideii de cameră selfie, pentru că oricum poţi folosi camera principală cu acest scop și ai și ecranul din spate pentru a te vedea. Imaginaţi-vă că aveţi doar o singură cameră şi o zonă frontală complet lină, curata şi fără decupaje sau muchii groase. Un risc prea mare pentru Sammy dacă mă întrebaţi pe mine, dar dacă nu rişti nu vei câştiga. Uitaţi-vă la Croaţia cu Argentina la Cupa Mondiala 2018 :)

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Susțin Mobilissimo cumpărând prin linkuri de afiliere:

*Cumpărând, accesând magazinele prin aceste link-uri/ sigle, ajuți la finanțarea site-ului Mobilissimo prin procentul pe care noi îl primim în urma vânzării, de la retaileri. Pe tine nu te costă nimic, dar pe noi ne ajută să rămânem independenți și să devenim și mai buni în ceea ce facem. MULȚUMIM! :)

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×