Samsung începe producţia in masă pentru module RAM de 6 GB pentru smartphone-uri

Autor:  | Publicat în:  Samsung 1.343 ori
<b>Samsung începe producţia in masă pentru module RAM de 6 GB pentru smartphone-uri</b>Se pare că 4 GB RAM nu mai sunt de ajuns pentru telefoanele mobile, astfel că Samsung trece la nivelul următor. E vorba despre un salt la 6 GB RAM, compania sud coreeană pornind producţia modulelor de 12 gigabit (Gb) LPDDR4. &nbsp; Acestea sunt...

Se pare că 4 GB RAM nu mai sunt de ajuns pentru telefoanele mobile, astfel că Samsung trece la nivelul următor. E vorba despre un salt la 6 GB RAM, compania sud coreeană pornind producţia modulelor de 12 gigabit (Gb) LPDDR4.

Acestea sunt module mobile DRAM bazate pe procesul de producţie de 20 nm. Samsung declară că acest nou produs va îmbunătăţi adoptarea DRAM-ului de înaltă capacitate la nivel global şi are şi avantajul unei viteze crescute. Şi consumul e mai bun, dar şi integrarea pe soluţiile producătorilor hardware. Noul RAM de 12 Gb LPDDR4 este cu peste 30% mai rapid decât predecesorul său de 8 Gb şi de 2 ori mai rapid de RAM-ul DDR4 pentru PC-uri se pare.

Consumul e redus cu 20%, iar productivitatea în fabrică e crescută cu 50% pentru acest modul. Noua tehnologie Samsung permite integrarea a 3 GB sau 6 GB de DRAM mobil într-un singur pachet, folosind 2 sau 4 chipuri. Samsung afirmă că următoarea generaţie de terminale mobile cu 6 GB RAM va oferi un multitasking fără cusur şi performante maxime, iar noul RAM are şi avantajul că nu va ocupa loc în plus printre componente, având un design compact.

Să ne aşteptăm la atât de mult RAM pe Galaxy S7?

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×