Samsung lucrează la un panou OLED fără polarizare, detaliat împreună cu alte prototipuri în spatele uşilor închise

1.345 ori
<b>Samsung lucrează la un panou OLED fără polarizare, detaliat împreună cu alte prototipuri în spatele uşilor închise</b>E știut faptul că producători precum Samsung au în seif tehnologii și prototipuri de terminale la care nici nu visăm momentan. Azi aflăm că sud-coreenii lucrează la o tehnologie ce o vor aplica asupra unui panou OLED fără polarizare. De asemenea, sunt

Dacă Nokia a pus mare accent pe ecranele polarizate de pe telefoanele noi în cadrul prezentării de la MWC 2017, se pare că Samsung alege o rută total diferită. Firma sud coreenă ar fi expus într-o întrunire privată de la MWC un panou OLED fără strat de polarizare.

În acel mediu din spatele cortinei au fost prezentate noi tehnologii, inclusiv Force Touch, ecrane OLED fără polarizare, noi headseturi VR, dar şi telefoane cu rezoluţii ultra ridicate. A mai fost detaliat şi un OLED fără nuanţe de albastru. Toate acestea sunt prototipuri menite să ajungă în mainstream în 1 până la 2 ani. Informaţiile au fost descoperite de publicaţia coreeană The Korea Herald.

Cu această ocazie am aflat că tehnologia Force Touch va ajunge pe Galaxy S8, iar revenind la ecranul fără polarizare, rolul său este de a reduce masiv consumul de baterie. "Polarizatorul" este un mecanism pe bază de fibră optică, care permite razelor de lumină de o anumită polaritate să treacă, în vreme ce le blochează pe altele de o altă polaritate.

Odată cu înlăturarea sa, un ecran poate fi mai luminos şi să consume mai puţin. Au mai fost prezentate şi headseturi VR cu densitate de pixeli de 1200 PPI sau ecrane OLED speciale pentru cei care nu disting culorile.

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×