Samsung obține profituri record pentru trimestrul 3, depășește estimările analiștilor

Autor:  | Publicat în:  Financiare 988 ori
<b>Samsung obține profituri record pentru trimestrul 3, depășește estimările analiștilor</b>în vreme ce HTC a raportat pierderi pe trimestrul 3, rezultatele financiare ale celor de la Samsung sună mult mai bine, având și cuvântul "record" trecut în răboj. Compania sud-coreeană a avut profituri operaționale de aproximativ 9.4 miliarde de...

în vreme ce HTC a raportat pierderi pe trimestrul 3, rezultatele financiare ale celor de la Samsung sună mult mai bine, având și cuvântul "record" trecut în răboj. Compania sud-coreeană a avut profituri operaționale de aproximativ 9.4 miliarde de dolari, depășind estimările analiștilor.

Vânzările de terminale ieftine în piețe emergente au fost cheia succesului acestei companii, în vreme ce HTC a pierdut 101 milioane de dolari. Pentru Samsung succesul a fost adus de modele ca Galaxy Golden sau S4 Mini, care au mers foarte bine în China și India. Samsung a înregistrat profituri însemnate și din chipurile de memorie pe care le produce pentru parteneri că Apple.

Samsung a avut succes și în Orientul Mijlociu, zona unde BlackBerry domina cândva. și producția de chipuri a adus profit celor de la Samsung, care produc CPU-ul din interiorul lui iPhone 5s. în acest moment Sammy vinde în jur de 40 de modele de smartphone-uri, având o puternică dominație a acestui segment de produse. între timp HTC are listate doar 25 de terminale.

Aflați că Galaxy S4 Mini și S3 au vândut mai multe unități decât iPhone 5 și Galaxy S4 în Orientul Mijlociu conform unor studii de piață. Samsung a livrat 85 de milioane de smartphone-uri în ultimele 3 luni, față de 75 de milioane de unități în trimestrul precedent. Cine mai poate opri acest gigant?

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×