Samsung oferă noi detalii despre procesorul Exynos 5 Dual: 1.7 GHz, Cortex A15, GPU Mali-T604

Autor:  | Publicat în:  Samsung 1.053 ori
<b>Samsung oferă noi detalii despre procesorul Exynos 5 Dual: 1.7 GHz, Cortex A15, GPU Mali-T604</b>Samsung a anunțat procesorul Exynos 5 Dual în luna noiembrie a anului trecut, iar acest CPU cunoscut și drept Exynos 5250 a revenit în actualitate în această lună, cu câteva detalii în plus. Aceasta e prima soluție din lume bazată pe tehnologia...

Samsung a anunțat procesorul Exynos 5 Dual în luna noiembrie a anului trecut, iar acest CPU cunoscut și drept Exynos 5250 a revenit în actualitate în această lună, cu câteva detalii în plus. Aceasta e prima soluție din lume bazată pe tehnologia Cortex A15 și avem parte și de câteva modificări față de anunțul inițial.

Spre exemplu, Exynos 5 Dual cel de 32 nm va veni cu două core-uri care funcționează la frecvența de 1.7 GHz și nu 2 GHz. Exynos 5 Dual oferă o performanță de 2 ori mai mare față de Exynos 4 Dual, dacă vreți o comparație. Noul SoC suporta GPU quad core Mali-T604 și o rezoluție de 2560 x 1600 pixeli, captura video full HD și playback Full HD. în plus vine cu suport USB 3.0, SATA și suport și pentru RAM LPDDR3 de 800 MHz. Rezoluția menționată mai sus duce cu gândul la acea tabletă Samsung cu rezoluție Retina despre care se vorbește de ceva vreme.

O tabletă Samsung de 11 inch cu procesor Exynos 5 Dual și rezoluție de 2560 x 1600 pixeli ar da lovitura, dar probabil că prețul sau ar fi prea mare și ar și canibaliza proaspăt lansatul Galaxy Note 10.1. O idee bună ar fi ca terminalul să fie lansat undeva spre finalul anului, lăsând loc și tabletelor Samsung cu Windows 8 să se desfășoare.

⚡ Cum poți beneficia de reduceri de până la 300 euro pentru device-uri dacă alegi pachetul de servicii Orange Love. Află de aici!
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×