Samsung prezintă un ecran 4K de 5.5 inch creat special pentru consumul VR (Video)

1.012 ori
<b>Samsung prezintă un ecran 4K de 5.5 inch creat special pentru consumul VR (Video)</b>Sud-coreenii de la Samsung sunt cunoscuți prin faptul că activează în numeroase domenii de pe piață, unul dintre acestea fiind și business-ul ce implică dezvoltarea de panouri pentru smartphone-uri, tablete, televizoare și alte echipamente. După ce

Samsung a participat recent la evenimentul Display Week din San Francisco, unde a expus un panou 4K de 5.5 inch, axat pe consumul de conţinuturi VR. Am putea specula că acest display va ajunge pe Galaxy Note 5, dar nu ştim sigur dacă va fi gata la timp.

Deocamdată el e în faza de prototip şi având în vedere diagonala, are toate şansele să fie inclus pe un smartphone viitor. Ecranul a fost prezentat în afara unui handset sau headset, cu nişte culori foarte vii şi contrast excelent, plus luminozitate ridicată. Totuşi el afişa un frame rate mai scăzut şi avea un refresh rate nu chiar ideal pentru VR, deci mai e de lucru.

Vă reamintesc că zvonurile afirmă că Galaxy Note 6 va avea un ecran 4K, salt aşteptat de cel puţin un an sau chiar 2. Samsung a mai prezentat la acelaşi eveniment şi o tehnologie numită Bio Blue, care reduce cantitatea de lumină albastră emisă de ecranele sale, iar acea lumină e cunoscută pentru faptul că afectează somnul utilizatorului.

Noul tip de panou emite doar 6% lumină albastră, faţă de 32% cât emit ecranele AMOLED. Mai jos vedem în acţiune şi tehnologia Lightfield, pusă în aplicare pe un display Samsung, dar din păcate nu avem specificaţii pentru acest panou. Claritatea pare a fi deosebită şi redarea mişcărilor se face într-un mod deosebit, cu schimbări de focalizare.

Material Video Promovat:

Samsung Galaxy Active 2 LTE Unboxing și Setup, plus activare Orange Number Share

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×