Samsung și RIM date În judecată pentru emoticonuri... :))?

Autor:  | Publicat în:  Samsung 3.437 ori
<b>Samsung și RIM date În judecată pentru emoticonuri... :))?</b>în vreme ce giganții din industria telecom se luptă în tribunale pentru brevete, iar Apple chiar pentru trademark-ul asupra numelui iPad, unii se agită pentru... emoticoane. Astfel, aflați că Samsung și Research în Motion, creatorul de terminale...

în vreme ce giganții din industria telecom se luptă în tribunale pentru brevete, iar Apple chiar pentru trademark-ul asupra numelui iPad, unii se agită pentru... emoticoane. Astfel, aflați că Samsung și Research în Motion, creatorul de terminale BlackBerry au fost date în judecată de către Varia Holdings pe motiv că folosesc emoticoane pe tastaturile terminalelor lor și asta fără permisiune.

Problema aici pare a fi o tastă virtuală de acces rapid la emoticoane pe smartphone-uri precum Galaxy Nexus de exemplu sau cele mai noi BlackBerry-uri. Având în vedere tema acestui proces, adică un mărunțiș, mă aștept ca aceste companii să ajungă la o înțelegere în afara sălii de judecată, pentru o sumă modică. Asta dacă nu iese la iveală vreun brevet mai vechi Samsung/RIM care indică posesia asupra emoticoanelor. Nu ar fi prima oară când o companie invoca proprietatea asupra unei tehnologii pe care nici măcar n-a inventat-o, cam cum făcea Apple cu slide to unlock.

Să vedem cum va evolua acest caz, deși cel mai probabil Varia Holdings vrea să câștige publicitate și să facă tam-tam, mai degrabă decât să scoată niște sume modeste din buzunarele Samsung și RIM. Există atât de multe seturi de emoticoane încât sunt sigur că dacă unele ar avea licența pe bani s-ar găsi altele care să le ia locul... poate mai puțin enervante de data asta.

⚡ Poți obține extra 20 euro pentru accesorii, cumpărând telefonul OnePlus 6T folosind acest link.
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×