Samsung solicită extra camere Time of Flight pentru telefoanele viitoare; Producătorul MCNEX își extinde fabrica

912 ori
<b>Samsung solicită extra camere Time of Flight pentru telefoanele viitoare; Producătorul MCNEX își extinde fabrica</b>Tehnologia Time of Flight devine tot mai populară pe telefoanele mobile şi vedem tot mai mulţi producători de smartphone-uri cu această abordare. La Huawei asta a devenit deja ceva comun, iar acum şi Samsung vrea să aducă

Tehnologia Time of Flight devine tot mai populară pe telefoanele mobile şi vedem tot mai mulţi producători de smartphone-uri cu această abordare. La Huawei asta a devenit deja ceva comun, iar acum şi Samsung vrea să aducă pe noile sale telefoane această tehnologie. Până acum ajunsese doar pe Galaxy S10 5G, dar azi aflăm că sud-coreenii tocmai au făcut comenzi mari de asemenea module. 

Într-un fel Honor View 20 a dat startul acestei mode, având o cameră 3D Time of Flight încă din decembrie 2018. Apoi şi Huawei P30 Pro a adoptat un astfel de modul, plus Nokia 9 Pureview şi sunt sigur că mai găsim şi producători chinezi ca Vivo, Oppo sau Xiaomi cu modele de genul. Samsung a preferat să păstreze acest senzor pentru Galaxy Note 10.

În cazul Samsung, furnizorul de module Time of Flight se numeşte MCNEX, companie care e nevoită să îşi extindă producţia şi business-ul pentru a face faţă cerinţelor Samsung. Ca atare va fi deschisă o nouă fabrică în Vietnam. E nevoie de mai multe unităţi ToF, iar investiţiile se ridică la 11 milioane de dolari deocamdată. Noua fabrică va fi gata până la final de lună iulie.

Producţia în masă de senzori începe în august sau septembrie, iar apoi componentele ajung la producătorii de telefoane. Tehnologia de detecţie în spaţiu 3D poate recunoaşte informaţii legate de spaţiere, mişcarea obiectelor şi încadrarea în spaţiu cubic. Totul este calculat pe baza timpului necesar pentru ca lumina emisă de cameră să ajungă la anumite repere şi apoi calculând distanţă.

Dacă Galaxy S10 5G avea un modul ToF de la Partron, cel de pe Galaxy Note 10 provine de la MCNEX.

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×