Samsung va integra bada OS În proiectul Tizen

Autor:  | Publicat în:  Samsung 1.480 ori
<b>Samsung va integra bada OS În proiectul Tizen</b>Trebuie să ofer un fel de background pentru această știre. La început Nokia și Intel au lucrat la dezvoltarea unui sistem de operare mobil. Eforturile lor nu s-au finalizat. Nu este chiar corectă ultima propoziție. A apărut un telefon cu MeeGo...

Trebuie să ofer un fel de background pentru această știre. La început Nokia și Intel au lucrat la dezvoltarea unui sistem de operare mobil. Eforturile lor nu s-au finalizat. Nu este chiar corectă ultima propoziție. A apărut un telefon cu MeeGo care a impresionat și aici mă refer la celebrul Nokia N9 cu un design futurist și un hardware de top, cred că este și singurul telefon cu procesor de 1 GHz și 1 GB RAM. Nokia a ales să folosească Windows Phone pentru telefoanele sale de top, mă refer la telefoanele inteligente, iar MeeGo se va închide odată cu N9. Cel puțin așa pare la începutul lui 2012.

Intel nu are cum să nu-și dorească a conta pe zona de mobile și ambițiile sunt uriașe. Samsung și LG nu doresc să depindă de Android și Google. Investesc în Tizen care se va ridica în 2012 și vom vedea ce succes va reporta. Am văzut primele imagini sau screenshot-uri din SDK-ul său, neoficiale și pot să spun că arată bine, aerisit, optimizat pentru touch, un look care mi-a amintit de Android în versiunile 2.2 sau 2.3.

La CES 2012 un oficial Samsung a lansat o știre importantă și anume că bada OS va fi închis și se vor implica în dezvoltarea lui Tizen. S-a făcut o serie de precizări importante:

  • o parte dintre telefoanele cu bada de top, Samsung Wave 3, va primi și Tizen OS;
  • compatibilitate între aplicațiile bada și noul sistem de operare;
  • cel puțin 1 sau 2 telefoane cu Tizen OS vor fi prezentate în 2012 și nu vor fi poziționate în segmentul de top ci în zona ieftină sau middle ca și în cazul smartphone-urilor animate de bada. Cele de top vor rula pe Android sau Windows Phone, dar pe termen lung nu se știe cum vor pica zarurile. 

Samsung face o mișcare bună și nu fragmentează oferta. Ar fi luptat pe 4 fronturi: bada, Tizen, Windows Phone și Android. Așa vor rămâne cu trei: Tizen, Windows Phone, Android.

Va fi interesant dacă Tizen se va impune și va câștiga o cotă cât de mică în 2012 sau 2013. Telefoanele cu bada s-au vândut mai bine decât telefoanele cu Windows Phone. Sunt și poziționate mai jos ca preț.

⚡ Poți obține extra 20 euro pentru accesorii, cumpărând telefonul OnePlus 6T folosind acest link.
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×