Scădere pe toată linia la Apple; Profit mai mic cu 20%, vânzări iPad mai mici cu 21.6% pe ultimul trimestru

Autor:  | Publicat în:  Apple 865 ori
<b>Scădere pe toată linia la Apple; Profit mai mic cu 20%, vânzări iPad mai mici cu 21.6% pe ultimul trimestru</b>Apple și-a anunțat rezultatele financiare pe trimestrul fiscal 3 al acestui an ieri, iar ele nu sunt chiar roz pentru analiști și investitori. Profitul companiei a scăzut cu aproximativ 20%, ajungând la 6.9 miliarde de dolari, sau 7.47 dolari per...

Apple și-a anunțat rezultatele financiare pe trimestrul fiscal 3 al acestui an ieri, iar ele nu sunt chiar roz pentru analiști și investitori. Profitul companiei a scăzut cu aproximativ 20%, ajungând la 6.9 miliarde de dolari, sau 7.47 dolari per acțiune.

Veniturile gigantului american au fost de 35.4 miliarde pentru perioada de 3 luni încheiată pe 29 iunie 2013. Problema principală? Se pare că tableta Apple iPad nu mai stârnește la fel de mult interes ca înainte, de vreme ce vânzările sale au scăzut cu 21.6%. Astfel, Apple a vândut în ultimele 3 luni 14.6 milioane de unități iPad, față de cele 17 milioane în aceeași perioadă a lui 2012.

iPhone-ul s-a descurcat mai bine, cu un record de vânzări: 31.2 milioane de unități în ultimele 3 luni, depășind cele 26 de milioane ale trimestrului 3 de anul trecut. Am citit un raport interesant în care analiștii se întrebau cum de creatorul lui iPad și iPhone a evitat să ne dezvăluie câte iPod-uri a vândut în ultimele luni. Este iPod-ul un device depășit? Secțiunea comentarii vă stă la dispoziție.

❗ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×