Scandalul are un nume: AROBS!

3.137 ori
<b>Scandalul are un nume: AROBS!</b>Scandalul iPhone in Romania, Arobs versus I.R.I.S Probabil ati auzit deja de Apple iPhone, telefonul anului 2007, care va debarca in sfarsit in Europa pe data de 9 noiembrie. Se pare ca romanii sunt pentru a mia oara mai norocosi deoarece o firma...

Scandalul iPhone in Romania, Arobs versus I.R.I.S

Probabil ati auzit deja de Apple iPhone, telefonul anului 2007, care va debarca in sfarsit in Europa pe data de 9 noiembrie. Se pare ca romanii sunt pentru a mia oara mai norocosi deoarece o firma clujeana, Arobs pune la dispozitie iPhone-uri deblocate la pretul de 600 de euro (plus TVA). O astfel de oferta a atras proteste din partea celor de la I.R.I.S, unic importator al produselor Apple in Romania. S-a adus in discutie chiar si o verificare a ofertei Arobs de catre Apple Europa, in conditiile in care terminalele deblocate ar fi "ilegale".

Avem astazi ocazia sa testam unul dintre iPhone-urile oferite de Arobs, in cadrul SIAB 2007 si trebuie sa mentionam ca apreciem initiativa acestora. Practic, compania a achizitionat telefoanele si acum le poate vinde dupa bunul plac, asemenea oricarui alt cumparator, fara a fi blamata pentru acest lucru. De asemenea Arobs ofera o garantie de 24 de luni pentru produsele sale, desi companiile rivale au invocat anularea garantiei pentru iPhone-urile deblocate, practica raspandita in SUA. Tot scandalul care graviteaza in jurul Arobs pare a fi fost initiat de I.R.I.S, evident stanjeniti de faptul ca un concurent neasteptat le poate acapara piata.

Va reamintim ca varianta oficiala de iPhone soseste cu noul firmware, care va va obliga sa folositi un anumit operator (in functie de tara din care il achizitionati). De asemenea, puteti spune adio softurilor third party de vreme ce iPhone-urile updatate nu suporta astfel de aplicatii. In schimb terminalul deblocat pus in vanzare de Arobs profita din plin de toate feature-urile unui telefon decodat. Nu vedem unde este problema. Din moment ce terminalul apartine cuiva (american fiind) si persoana il vinde pe eBay unui cumparator, atunci acesta are toate drepturile asupra sa, inclusiv acela de a-l debloca si de a-l revinde. La urma urmei, iPhone-ul a fost cumparat de la un magazin AT&T si nu se afla in ilegalitate, de vreme ce utilizatorul are drepturi totale asupra sa, cum este si cazul unei...sa zicem proprietati private, unde stapanul poate impusca orice intrus.

Va vom tine la curent cu experienta hands-on oferita de iPhone, prezentandu-va si poze de la standul Arobs de la SIAB!

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×