Școala Informală de IT este un proiect nou prin care se promovează accesul la job-uri bine plătite din domeniul IT; deschiderea are loc pe 27 martie

689 ori
<b>Școala Informală de IT este un proiect nou prin care se promovează accesul la job-uri bine plătite din domeniul IT; deschiderea are loc pe 27 martie</b>Printre proiectele dezvoltate la noi &icirc;n Rom&acirc;nia, am dat de cur&acirc;nd și de Școala Informală de IT, o franciză națională (Cluj, Oradea, Iași, Timișoara) a cărui principal scop este acela de a implementa o filozofie educațională...

Printre proiectele dezvoltate la noi în România, am dat de curând și de Școala Informală de IT, o franciză națională (Cluj, Oradea, Iași, Timișoara) a cărui principal scop este acela de a implementa o filozofie educațională nouă. Aceasta introduce un set de bune practici eficiente completat de o curiculă pragmatică într-un mediu dinamic personalizat pentru fiecare cursant în parte.

Această unitate regăsită și în Timișoara promovează accesul necondiționat la joburi bine plătite disponibile pentru toate persoanele ce dau dovadă de profesionalism și seriozitate. Principalele categorii de persoane vizate sunt cele care au absolvit o facultate tehnică și care doresc să se reconvertească profesional și aleg domeniul IT.

Ni se dezvăluie faptul că evenimentul de lansare a Școlii Informale de IT va avea loc pe 27 martie, zi în care se vor da startul și primelor 2 serii de cursuri:

  1. .NET (C#) Development
  2. Java Development

Școala Informală de IT își provomează cursurile atât pe site-ul oficial scoalainformala.ro, cât și pe pagina de Facebook ce poate fi regăsită chiar aici. Din punct de vedere al procesului de înscriere la un astfel de curs, aflați că inițial candidați vor susține un interviu pentru a se determina capabilitățile deja dobândite până în acest moment.

Interviul compus din două părți se va axa pe răspunsurile candidatului cu privire la acele lucruri care îl motivează să își schimbe traseul profesional, cât și pe determinarea timpului de gândire sau mai bine zis, dacă participantul dispune de o gândire logică pe parcursul interviului. Ulterior, pe baza rezultatelor se stabilește dacă persoana în cauză are șanse reale de a absolvi cursul și a porni într-o carieră de IT.

Școala Informală de IT caută astfel noi angajați pe care să îi introducă pe piața muncii, categorie pentru care anual cererea este dublă față de numărul de absolvenți ce ies de pe băncile facultăților de IT (7.000). Aflăm că aceste cursuri durează între 4 și 6 luni, perioadă în care și cei fără experiență pot învăța concepte de bază de asigurare a calității pentru produse tehnologice.

Pentru ca acest lucru să se întâmple, candidații trebuie să se prezinte la cele 6 ore de curs din weekend și să realizeze cele 10 ore de teme săptămânal ce sunt date ca task. Printre cursanții avuți până acum s-au numărat muzicieni, filosofi și geologi ce au reușit să termine cursurile și care s-au angajat pe posturi entry-level în firme de IT.

Totodată, 95% dintre cursanții ce au aplicat pentru Școala Informală de IT nu au avut background tehnic atunci când au sosit inițial. După cum și conducerea acestui proiect ne dezvăluie, Școala Informală de IT reprezintă pașaportul nostru de intrare în industria IT. Dacă vreți să aflați mai multe despre aceste cursuri, puteți găsi toate cele necesare pe pagina de Facebook Școala Informală de IT, sau pe site-ul oficial chiar aici.

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Black Friday Direct:

*Cumpărând accesând magazinele prin aceste link-uri/ sigle, ajuți la finanțarea site-ului Mobilissimo prin procentul pe care noi îl primim în urma vânzării de la retailer. Pe tine nu te costă nimic, dar pe noi ne ajută să rămânem independenți și să devenim buni în ceea ce facem. MULȚUMIM! :)

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×