Se produc schimbări în topul celor mai mari producători de smartphone-uri din lume în trimestrul 2; Huawei își revendică poziția secundă

4.940 ori
<b>Se produc schimbări în topul celor mai mari producători de smartphone-uri din lume în trimestrul 2; Huawei își revendică poziția secundă</b>Chiar în prima zi a lunii august aflăm detalii foarte importante legate de piața smartphone, asta prin intermediul unui raport emis de către IDC. Aflăm pe această cale faptul că în trimestrul 2 al acestui an s-au produs schimbări importante în

Una dintre cele mai mari bătălii din zona smartphone se dă între Apple și Huawei, companii ce se luptă continuu pentru locul 2 în topul celor mai mari producători de terminale mobile inteligente din lume, o informație pe care cu siguranță o știați. Dacă o bună parte dintr-un an cei de la Apple reușesc să-și păstreze această poziție în clasament fără efort, vara vânzările companiei scad destul de mult pentru că majoritatea publicului își rezervă bani pentru achiziția noilor iPhone-uri ce vin în toamnă și astfel Huawei are șansa să urce în top.

IDC

Fix așa s-a întâmplat și anul trecut când în iulie Huawei ajungea pe locul cu numărul 2 în acest clasament al celor mai mari producători de smartphone-uri din lume, o situație care se repetă și acum în trimestrul 2 după cum aflăm pe seama unui raport marca IDC. Din tabelul pus la dispoziție mai sus care dezvăluie situația din zona livrărilor de smartphone-uri din trimestrul 2 pe 2018 putem vedea această schimbare de locuri între Apple și Huawei.

Huawei reușește iată să livreze în trimestrul 2 un număr de 54.2 milioane de smartphone-uri ceea ce reprezintă o creștere cu 40.9% de la an la an și care contribuie la obținerea unei cote de piață de 15.8%. Apple pe de altă parte a livrat 41.3 milioane de smartphone-uri în acest trimestru secund din 2018, creșterea de la an la an fiind de doar 0.7% și cota de piață de 12.1%.

Diferența este mai notabilă decât anul trecut și succesul este pus pe seama numeroaselor terminale pe care Huawei le aduce pe piață și bineînțeles a accentului pus pe marketing. Se regăsesc numeroase modele mid-range pe piață, dar și telefoane lansate sub brand Honor care vin la super prețuri cu dotări de flagship ce nu au cum să nu cucerească publicul. Și flagship-urile se remarcă prin dotări aduse în premieră precum a fost în acest an camera triplă de pe P20 Pro.

Pe deasupra se vehiculează o lansare a unui smartphone pliabil chiar înaintea celor de la Samsung și un alt aspect pentru care Huawei se bucură de succes la ora actuală este și cel al investițiilor aduse în zona de cercetare-dezvoltare. Pentru că a venit vorba de Samsung, vedem cum liderul detașabil a livrat în trimestrul 2 din 2018 un număr de 71.5 milioane, cifră care deși spectaculoasă marchează o scădere cu 10.4% a livrărilor comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut.

Aici problema majoră este reprezentată de vânzările slabe ale modelelor S9 și S9+, iar dacă ne uităm la acest grafic per total vom observa că piața smartphone a scăzut cu 1.8% la nivel de vânzări în Q2 2018 comparativ cu același trimestru din 2017.

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×