Senzorul Touch ID de pe iPhone poate fi ușor păcălit cu o fotografie a amprentei utilizatorului

1.317 ori
<b>Senzorul Touch ID de pe iPhone poate fi ușor păcălit cu o fotografie a amprentei utilizatorului</b>Pe lângă display-uri Quad HD și alte inovații în materie de tehnologie, anul 2014 a fost caracterizat și de către senzori de amprente, componente ce și-au găsit locul pe numeroase smartphone-uri. Printre acestea s-au numărat bineînțeles și...

Pe lângă display-uri Quad HD și alte inovații în materie de tehnologie, anul 2014 a fost caracterizat și de către senzori de amprente, componente ce și-au găsit locul pe numeroase smartphone-uri. Printre acestea s-au numărat bineînțeles și iPhone 6, respectiv iPhone 6 Plus, device-uri ce adoptă un senzor de amprente denumit Touch ID.

Deși se presupune că blocarea accesului la telefon prin intermediul unui astfel de senzor este cea mai sigură soluție, se pare că lucrurile nu stau chiar așa. Un grup de hackeri din Europa a reușit fotografierea din mai multe unghiuri a unor amprente ale utilizatorilor și astfel senzorul Touch ID este păcălit, iar telefonul deblocat.

în cadrul unei conferințe de hacking ce a avut loc de curând, această metodă a fost demonstrată prin intermediul unui program software numit VeriFinger care a reprodus amprenta fotografică a ministrului apărării german Ursula von der Leyen. Așadar, nici protecția telefonului prin amprentă nu este atât de sigură pe cât se pare. Voi cum vă protejați datele din telefon?

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×