Servicii WiMax in Romania prin 2 operatori

1.208 ori
<b>Servicii WiMax in Romania prin 2 operatori</b>Dan Georgescu, presedinte al ANRTCI anunta recent ca Autoritatea poate incepe acordarea licentelor pentru introducerea sistemelor BWA in Romania. Acestea vor permite implementarea unor tehnologii cum este si WiMax in tara noastra. Taxa de licenta pentru...

Dan Georgescu, presedinte al ANRTCI anunta recent ca Autoritatea poate incepe acordarea licentelor pentru introducerea sistemelor BWA in Romania. Acestea vor permite implementarea unor tehnologii cum este si WiMax in tara noastra.

Taxa de licenta pentru utilizarea frecventelor radio in benzile de 3600-3657 MHz si 3700-3757 MHz este de 7.500.000 euro, sau mai bine zis echivalentul sumei in lei. Dupa ce ANRCTI va organiza un proces de selectie vor fi acordate 2 licente de utilizare a frecventelor anterior mentionate, astfel ca vom vedea 2 operatori pe piata autohtona oferind servicii WiMax.

Va exista si o a treia licenta acordata Societatii Nationale de Radiocomunicatii, Radiocom, iar costurile (taxa de licenta) vor fi acoperite in limita a 50%, restul sumei reprezentand venit la bugetul de stat. Acordarea licentelor pentru implementarea noilor tehnologii va dura aproximativ 6 luni de la  debutul acestui proces.

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×