SUA ameninţă Germania cu sancţiuni dacă mai foloseşte tehnologie Huawei

1.376 ori
<b>SUA ameninţă Germania cu sancţiuni dacă mai foloseşte tehnologie Huawei</b>SUA nu se mai mulţumeşte să influenţeze aliaţii NATO în lupta sa eternă cu Huawei şi China, iar mai nou a trecut la ameninţări. Germania a fost una dintre ţările care au ezitat să alunge Huawei şi să îi tăie contractele locale

SUA nu se mai mulţumeşte să influenţeze aliaţii NATO în lupta sa eternă cu Huawei şi China, iar mai nou a trecut la ameninţări. Germania a fost una dintre ţările care au ezitat să alunge Huawei şi să îi tăie contractele locale, iar acum Statele Unite îi ameninţă pe nemţi cu sancţiuni.

Ambasadorul SUA în Germania, Richard Grenell a scris o scrisoare către ministrul economiei din Germania. În acea misivă avertizează reprezentanţii Germaniei că SUA îşi va limita partajarea de date din zona intelligence şi spionaj, dacă Huawei mai prinde contracte 5G locale. Asta vine de la acelaşi stat care i-a spionat comunicaţiile Angelei Merkel o bună perioadă de timp.

Grenell scrie totuşi că e vital ca o comunicare sigură să fie implementată pentru o apărare cât mai bună. Huawei ar submina acea securitate. Germania a părut mai degrabă înclinată spre acceptarea colaborării cu Huawei pentru implementarea 5G, după ce investigaţiile locale nu au arătat vreo imixțiune sau spionaj. Autorităţile germane au deja câteva măsuri pregătite pentru a ţine în frâu firmele chineze, inclusiv inspecţii de cod sursă şi controale asupra celor care construiesc reţeaua 5G.

Şi Marea Britanie a dat liber colaborării cu Huawei şi ar putea suferi de pe urma SUA în acelaşi mod. Să vedem dacă europenii cedează totuşi atât de uşor. Daca se ajunge la sancțiuni comerciale altul va fi tonul. 

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×