Sharp acceptă preluarea de către Foxconn contra sumei de 6.2 miliarde de dolari

Autor:  | Publicat în:  Sharp 953 ori
<b>Sharp acceptă preluarea de către Foxconn contra sumei de 6.2 miliarde de dolari</b>Tranzacţia dintre Foxconn şi Sharp era &icirc;n pregătire de ceva vreme şi azi aflăm că Sharp a acceptat oferta de 6.2 miliarde de dolari pentru a fi preluată. Gigantul taiwanez cumpără astfel firma japoneză, care are una dintre cele mai...

Tranzacţia dintre Foxconn şi Sharp era în pregătire de ceva vreme şi azi aflăm că Sharp a acceptat oferta de 6.2 miliarde de dolari pentru a fi preluată. Gigantul taiwanez cumpără astfel firma japoneză, care are una dintre cele mai revoluţionare tehnologii pentru display-uri.

Achiziţia contra sumei de mai sus va aduce celor de la Foxconn controlul a 65.9% din Sharp, depăşind astfel cota grupului Innovation Network Corp, din Japonia. Acesta din urmă era finanţat de guvernul nipon. Preşedintele Foxconn Terry Gou a afirmat că de 4 ani încearcă să obţină aceasta preluare, iar la început de 2016 fusese făcută o ofertă de 5.1 miliarde de dolari, apoi 5.44 miliarde.

Sharp a suferit pierderi majore în ultimii ani şi are şi datorii, pe care taiwanezii vor trebui să le plătească. Analiştii au criticat mutarea, în ideea că Foxconn are prea puţină experienţă în domeniul de activitate al celor de la Sharp şi ar putea exista şi conflict de interese. Wall Street Journal ar fi aflat şi că Foxconn e gata să plătească directorii Sharp pentru a obţine aprobarea lor.

Rămâne acum doar ca autorităţile de reglementare din Japonia să aprobe tranzacţia. Vestea va fi bună pentru Apple, care nu se va mai bază atât de mult pe Samsung şi pe panourile sale.

❗ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×