Google îi cere Curţii Supreme din SUA să decidă dacă poţi cere drepturi de autor pe cod sursă / interfață de programare

764 ori
<b>Google îi cere Curţii Supreme din SUA să decidă dacă poţi cere drepturi de autor pe cod sursă / interfață de programare</b>Unul dintre cele mai mari procese din tech este cel care se tot judeca între Google şi Oracle de câţiva ani deja. Nici una dintre cele două părţi nu e mulţumită, iar acum Google face un pas spre rezolvarea cazului. Compania a depus

Unul dintre cele mai mari procese din tech este cel care se tot judeca între Google şi Oracle de câţiva ani deja. Nici una dintre cele două părţi nu e mulţumită, iar acum Google face un pas spre rezolvarea cazului. Compania a depus o petiţie la Curtea Supremă din SUA, cerând să stabilească limitele a ceea ce înseamnă legea copyright-ului.

Google vrea drepturi de autor asupra codului sursă, atât de disputat de Oracle. Totul începea prin 2010, când Oracle acuza Google că a folosit în mod impropriu elemente din limbajul de programare Java pentru a crea Android. Oracle insistă că utiizarea interfeței de programare Java era o încălcare de drepturi de autor. Google a dat replică prin faptul că API-urile erau fundamentale şi standard şi nu puteau fi evitate sau supuse drepturilor de autor.

Google

De atunci Google şi Oracle şi-au împărţit victoriile şi înfrângerile, iar anul trecut Oracle primea o decizie în favoarea sa care ar fi însemnat că marele G trebuie să plătească miliarde de dolari. Google a cerut o audiere la Curtea Supremă în 2014, dar Curtea a respins cererea respectivă. Acum au apărut noi elemente în discuţie, pentru că gigantul motoarelor de căutare vrea să afle dacă interfaţa software e subiect de copyright sau nu.

Nouă petiţie ar putea afecta viitorul întregului software, declanşând sau oprind procese pentru alte mari companii tech. Oracle a declarat că îngrijorarea Google legată de inovaţie este de fapt dorinţa de a copia soft şi cod valoros pentru a genera profit. Cred că vor mai trece câţiva ani până avem un învingător clar în dispută.

Material Video Promovat:

Samsung Galaxy Active 2 LTE Unboxing și Setup, plus activare Orange Number Share

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×