Și Oppo pregătește un smartphone cu decupaj în ecran; Vine cu o abordare interesantă pentru ascunderea senzorului foto

791 ori
<b>Și Oppo pregătește un smartphone cu decupaj în ecran; Vine cu o abordare interesantă pentru ascunderea senzorului foto</b>În ultima vreme am văzut cum mulți producători din zona smartphone plănuiesc să lanseze pe piață terminale cu decupaj forat în ecran pentru camera selfie. Există și handset-uri deja lansate precum Galaxy A8s, Huawei Nova 4, Honor

În ultima vreme am văzut cum mulți producători din zona smartphone plănuiesc să lanseze pe piață terminale cu decupaj forat în ecran pentru camera selfie. Există și handset-uri deja lansate precum Galaxy A8s, Huawei Nova 4, Honor View 20, iar în curând așteptăm și un trio de flagship-uri din partea celor de la Samsung care vor opta pentru o tehnologie similară de implementare a camerelor frontale.

Brevet Oppo

Descoperim astăzi faptul că și Oppo are în plan lansarea unui asemenea smartphone și asta pe seama unui brevet proaspăt apărut în mediul online. Ce ne atrage atenția în cazul de față este abordarea pe care producătorul chinez o are și în materie de software pentru a ascunde/camufla cumva acel senzor foto care pentru unii este foarte deranjant.  

Brevet Oppo

Ei bine, după cum puteți vedea cei de la Oppo vor modifica și interfața software astfel încât să fie afișate iconițe și în zona superioară a ecranului. Fix în zona decupajului forat în ecran pentru camera selfie vom avea o iconiță de aparat foto care va ascunde decupajul cu pricina într-un mod inteligent.

Din brevet reiese faptul că iconița de cameră foto va fi prezentă întotdeauna în acea zonă de ecran și vedem că pot fi adăugate și alte shortcut-uri speciale. Probabil partea de sus va avea rol de ecran secundar și per total ideea nu este deloc rea. 

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×