Problema celor de la ZTE în SUA ar putea duce la crearea unei industrii a cipset-urilor mai puternică în China

1.154 ori
<b>Problema celor de la ZTE în SUA ar putea duce la crearea unei industrii a cipset-urilor mai puternică în China</b>Cu toate că ZTE a trecut peste problemele întâmpinate în SUA, companiile chineze sunt în continuare îngrijorate cu privire la situații similare ce se pot întâmpla pe viitor. Dacă vă amintiți, ZTE a avut parte de o interdicție asupra componentelor

În urma problemelor celor de la ZTE în SUA, cu acea interdicţie ridicată totuși recent, alţi producători chinezi au luat aminte la astfel de piedici şi se discută acum despre alternative la componentele americane. Discuţiile de genul au apărut în cadrul unei întruniri recente, la care a vorbit Ma Huateng, CEO-ul gigantului chinez Tencent.

Tencent a ajuns de la o companie software şi provider de servicii Internet cel mai mare producător de jocuri de pe glob în doar câţiva ani. Ma Huateng a declarat la acea conferinţă că "incidentul ZTE" este un semnal de alarmă pentru producătorii chinezi. E nevoie deci ca uriaşa naţiune de la est să îşi creeze propria industrie de cipset-uri. Giganţi ca Alibaba, Baidu sau Tencent ar putea chiar intra în această zonă.

China este cel mai mare consumator de componente de pe glob, dar produce doar 10% din cipurile pe care le foloseşte. E drept că în ultimii ani au crescut investiţiile în cercetare şi dezvoltare din această zonă, dar incidentul ZTE arată că trebuie accelerat R&D-ul. E nevoie şi că autorităţile să se implice şi se discută deja despre un proiect cu 50 de miliarde de dolari finanţare care promovează dezvoltarea de componente locale.

Încă din 2014 pornea China un proiect similar, cu 22 de milioane de dolari în spate. Au început şi achiziţiile, cu Alibaba cumpărând Hangzhou Zhongtian Microsystems, un furnizor de "embedded CPU IP". Şi toate acestea în vreme ce giganţi precum Qualcomm cumpăra companii chineze din domeniu precum NXP. E interesant că Taiwanul stă mult mai bine decât China continentală la producţia de cipset-uri şi mă gândesc numai că au MediaTek şi TSMC acolo.

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×