Ark OS este mai rapid decât iOS și Android, conform Huawei; Nu înlocuiește Android deocamdată

Autor:  | Publicat în:  Huawei 3.880 ori
<b>Ark OS este mai rapid decât iOS și Android, conform Huawei; Nu înlocuiește Android deocamdată</b>De când cu problemele cu SUA, fondatorul și șeful Huawei, Ren Zhengfei a început să fie vocal și să acorde mai multe interviuri. Recent a discutat cu publicația Le Point și a amintit de Ark OS, sistemul de operare dezvoltat

De când cu problemele cu SUA, fondatorul și șeful Huawei, Ren Zhengfei a început să fie vocal și să acorde mai multe interviuri. Recent a discutat cu publicația Le Point și a amintit de Ark OS, sistemul de operare dezvoltat de Huawei ca alternativă la Android-ul Google.

Acest Ark OS mai este cunoscut și ca HongMeng OS și este descris de Zhengfei drept fiind mai eficient decât Android și iOS. Oficialul a ținut totuși să sublinieze că Ark nu are rolul de a înlocui Android. Aflam la un moment dat că Huawei lucrează la platformă de 7 ani și că are deja parteneriate cu operatori și alți producători de telefoane din China, gata să pună OS-ul și pe terminalele lor.

În ultima săptămână lucrurile au început să sune mai bine pentru chinezi, Donald Trump dând liber la colaborarea cu firmele din SUA. Situația e încă neclară cu Android și Google Services, iar Huawei rămâne precaută și încă beneficiază de acea licență de utilizare temporară ce expiră în august.

Cât despre Ark OS, platforma nu e doar pentru smartphone, ci și pentru tablete, ceasuri, computere, ba chiar și switch-uri, modemuri și chiar data centere. Marele atuu este viteza, fiind menționată o latență de procesare de mai puțin de 5 milisecunde. Sistemul va fi optimizat pentru Internet of Things și chiar pentru automobilele autonome. Marea lipsă e totuși ecosistemul de aplicații în comparație cu rivalii și va fi nevoie de câțiva ani pentru a recupera ecartul, conform lui Ren Zhengfei.

Descrierea de mai sus a OS-ului și compatibilitatea cu multiple dispozitive amintește oarecum de Fuchsia OS. Nu de alta, dar Huawei a fost prima care a testat Fuchsia OS acum un an. Va reamintesc că am văzut și capturi din Ark OS aici.

⚡ Poți obține un voucher de 10 euro când cumperi un telefon OnePlus, bani ce pot fi cheltuiți pe accesorii dacă inițiezi comanda folosind acest link.
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×