Smartphone-urile Android ajung la o cotă de piață de 81% În trimestrul 3, În timp ce iOS pierde câteva procente ajungând la 12.9%; Windows Phone obține 3.6 %, iar BlackBerry 1.7%

1.083 ori
<b>Smartphone-urile Android ajung la o cotă de piață de 81% În trimestrul 3, În timp ce iOS pierde câteva procente ajungând la 12.9%; Windows Phone obține 3.6 %, iar BlackBerry 1.7%</b>Sistemul de operare Android, al celor de la Google se pare că se menține în top și în cel de-al 3-lea trimestru. Cota de piață a device-urile cu Android a ajuns la un procent de 81%, urmat de iOS cu 12.9%. Pe locurile 3, respectiv 4 se situează...

Sistemul de operare Android, al celor de la Google se pare că se menține în top și în cel de-al 3-lea trimestru. Cota de piață a device-urile cu Android a ajuns la un procent de 81%, urmat de iOS cu 12.9%. Pe locurile 3, respectiv 4 se situează Windows Phone care cunoaște o creștere și ajunge la 3.6%, iar BlackBerry ocupă ultima poziție cu doar 1.7% cotă de piață.

​

Acest studiu a fost făcut de către compania IDC, iar datele adunate cu privire la cotele de piața ale sistemelor de operare se pot vedea în tabelul de mai sus. IDC estimează că numărul total de terminale cu android vândute la nivel mondial este de 211.6 milioane de unități, lucru care demonstrează supremația lui Google.  Este pentru prima dată când sistemul de operare Android depășește pragul de 80%.

De asemenea IDC a mai menționat faptul că Samsung a obținut un procent de 39.9%, în timp ce restul producătorilor au reușit să obțină o cotă de piață care conține numai o singură cifră. Deși cota de piață a lui iOS a cunoscut o cădere în trimestrul anterior, acesta a reușit să își revină acum, în ultimul trimestru. Acest lucru se poate datora faptului că lumea aștepta ca Apple să lanseze terminale iPhone 5s și iPhone 5c, și apoi să achiziționeze un astfel de produs cu iOS.

Windows Phone este sistemul de operare care a reușit cea mai mare creștere într-o perioadă de doar 1 an, în comparație cu toate celelalte sisteme de operare ( cu până la 156% ). Așa cum era de așteptat, Nokia este cea care obține cea mai mare cotă de piață, cu un procent de 93.2%. Pe de altă parte, BlackBerry, cu al său BB 10, a reușit cel mai mare declin înregistrat vreodată.

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Black Friday Direct:

*Cumpărând accesând magazinele prin aceste link-uri/ sigle, ajuți la finanțarea site-ului Mobilissimo prin procentul pe care noi îl primim în urma vânzării de la retailer. Pe tine nu te costă nimic, dar pe noi ne ajută să rămânem independenți și să devenim buni în ceea ce facem. MULȚUMIM! :)

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×