Smartphone-urile din Romania in primul semestru al lui 2010: Nokia domina, Apple scade

Autor:  | Publicat în:  Statistici telefone 1.536 ori
<b>Smartphone-urile din Romania in primul semestru al lui 2010: Nokia domina, Apple scade</b>Un studiu recent al companiei de cercetare GfK, citat de Financiarul arata ca popularitatea terminalelor iPhone in Romania a inceput sa scada, in ciuda lansarii unui model nou in aceasta vara, cel putin peste Ocean. Astfel, ponderea vanzarilor iPhone in...

Un studiu recent al companiei de cercetare GfK, citat de Financiarul arata ca popularitatea terminalelor iPhone in Romania a inceput sa scada, in ciuda lansarii unui model nou in aceasta vara, cel putin peste Ocean. Astfel, ponderea vanzarilor iPhone in piata smartphone-urilor a scazut de la 12.1% la 10.5% intr-un interval de doar 6 luni.

E foarte posibil ca vanzarile telefonului Apple sa creasca in urmatoarea perioada, deoarece Orange si Vodafone vor incerca sa aduca in tara noastra cea mai noua generatie a handsetului. Intre timp, aflam ca Nokia sta foarte bine la capitolul vanzari de smartphone-uri in Romania, compania finlandeza inregistrand o crestere a vanzarilor in intervalul 1 ianuarie - 30 iunie 2010.

Astfel, Nokia are acum o cota de 52.2% din piata telefoanelor inteligente, fata de 46.3%, cat avea la inceputul anului. Urmatoarea companie in top este HTC, la distanta mare de finlandezi, cu 12.5% din piata locala de smartphone-uri, apoi Apple cu 10.5% si Research in Motion (BlackBerry), cu 6.7%. RIM a inregistrat cea mai mare scadere, ajungand de la o cota de 18.7% in ianuarie la cea curenta, de doar 6.7%.

Primul semestru al lui 2010 a fost marcat si de o ieftinire cu 30% a smartphone-urilor, dupa cum arata acelasi studiu, iar tendinta de scadere a preturilor se va mentine in continuare.

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×