Smartphone-urile vor fi livrate În număr mai mare decât telefoanele low end pentru prima oară În 2013, conform IDC

Autor:  | Publicat în:  Statistici telefone 648 ori
<b>Smartphone-urile vor fi livrate În număr mai mare decât telefoanele low end pentru prima oară În 2013, conform IDC</b>O evoluție interesantă a smartphone-urilor va avea loc în acest an și deja definiția acestui tip de telefoane s-a diluat destul de mult, iar acum trece la un nou nivel. Ei bine, conform IDC în 2013 vor fi livrate mai multe smartphone-uri decât...

O evoluție interesantă a smartphone-urilor va avea loc în acest an și deja definiția acestui tip de telefoane s-a diluat destul de mult, iar acum trece la un nou nivel. Ei bine, conform IDC în 2013 vor fi livrate mai multe smartphone-uri decât handseturi aparținând zonei feature phone.

Vor exista livrări de 918.6 milioane de smartphone-uri în acest an, adică 50.1% din totalul livrărilor de telefoane mobile în aceste 12 luni. Prețurile smartphone-urilor au scăzut în toată lumea și definiția unui astfel de device este acum mai largă, incluzând și terminale cu dotări puțin mai slabe. Până la finalul lui 2017, IDC prezice va 1.5 miliarde de smartphone-uri vor fi livrate la nivel global, adică două treimi din totalul telefoanelor mobile din acel an.

Cauza creșterii acestui segment este cererea ridicată de pe piețele mature, precum cea a Statelor Unite. Totuși în ultimii 2 ani am asistat la o cerere tot mai mare și din zona piețelor emergente, unde în ciuda faptului că numărul de utilizatori smartphone e mai mic, perspectivele sunt mari. Pe valul creșterii se afla China, Brazilia și India, care vor conduce noua ascensiunea a terminalelor high end în țările în tranziție. China va rămâne o piață ideală pentru terminale Android cu preț mic și dotări rezonabile și peste câțiva ani se va ajunge ca în SUA, unde utilizatorii de smartphone-uri reprezintă majoritatea utilizatorilor de mobile.

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×