SMS-urile fac copiii mai destepti

1.201 ori
<b>SMS-urile fac copiii mai destepti</b>Daca dumneavoastra credeti ca pustanii din ziua de azi isi malformeaza limbajul cu acele mesaje text pline de abrevieri, ei bine se pare ca un studiu dovedeste exact contrariul: SMS-urile le dezvolta inteligenta. Un studiu al celor de la British Journal...

Daca dumneavoastra credeti ca pustanii din ziua de azi isi malformeaza limbajul cu acele mesaje text pline de abrevieri, ei bine se pare ca un studiu dovedeste exact contrariul: SMS-urile le dezvolta inteligenta.

Un studiu al celor de la British Journal of Developmental Psychology sugereaza ca utilizarea frecventa a mesageriei text de catre copii le imbunatateste performanta de citire. Pana acum, mania SMS-urilor a fost blamata ca ar distruge esenta unei limbi, dar iata ca acum mesajele au devenit noul abecedar pentru copii.

Studiul, realizat de catre Beverly Plester si colegii sai de la Universitatea Coventry din Marea Britanie, a inclus 88 de copii cu varste cuprinse intre 10 si 12 ani. Acestia au scris mesaje text in care au descris 10 situatii diferite, priceperea lor in ce priveste cititul fiind analizata apoi.

Analizand datele, cercetatorii au descoperit ca acei copii care au folosit mai multe abrevieri specifice mesajelor text erau de fapt cei mai culti. De ce imbunatatesc abrevierile performantele la citit? Plester considera ca acest lucru are de-a face cu natura fonetica a mesajelor text. Sa fie SMS-urile o noua metoda de educare?

Sursa: Intomobile.com

Material Video Promovat:

Samsung Galaxy Active 2 LTE Unboxing și Setup, plus activare Orange Number Share

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×