Sony ar urma să îşi producă propriul procesor în 2016, un chipset pentru terminale mobile

748 ori
<b>Sony ar urma să îşi producă propriul procesor în 2016, un chipset pentru terminale mobile</b>Se pare că nu doar LG lucrează din greu la noua sa generaţie de procesoare Nuclun, ci şi Sony are planuri de acest gen. Văz&acirc;nd că Huawei atinge performante impresionante cu chipsetul Kirin 950, cei de la Sony ar putea pregăti un chipset...

Se pare că nu doar LG lucrează din greu la noua sa generaţie de procesoare Nuclun, ci şi Sony are planuri de acest gen. Văzând că Huawei atinge performante impresionante cu chipsetul Kirin 950, cei de la Sony ar putea pregăti un chipset propriu pentru 2016.

Sony trece printr-o perioadă de restructurare şi segmentul smartphone nu le-a adus profituri prea însemnate în ultima vreme. Grosul veniturilor e obţinut din zona PlayStation şi senzorii foto. Realizarea propriului procesor ar aduce independenta faţă de MediaTek şi Qualcomm şi ar putea însemna şi o eventuală sursa de profit, dacă şi alte companii utilizează acest CPU.

Deja marile companii precum Apple, Samsung, Huawei şi LG au apucat-o pe această rută, cel mai mare succes avându-l Samsung în ultimul an cu excelentul Exynos 7420. Nu e chiar prima oară când Sony se apropie de acest segment, pentru că în vremurile lui Sony Ericsson, filiala ST-Ericsson dezvoltase procesoarele NovaThor, ce au avut o viaţă scurtă, mai ales că şi filială a fost dizolvata.

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

iHunt Black Friday
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×