Sony creşte predicţiile de profit pentru anul fiscal 2015 la 2.5 miliarde de dolari

Autor:  | Publicat în:  Sony 662 ori
<b>Sony creşte predicţiile de profit pentru anul fiscal 2015 la 2.5 miliarde de dolari</b>Sony şi-a crescut estimările cu privire la profitul sau operaţional pe anul fiscal 2015, suma ajung&acirc;nd la 300 de miliarde de yeni, ceea ce &icirc;nseamnă 2.52 miliarde de dolari. Suma este de 4 ori mai mare dec&acirc;t estimarea precedentă,...

Sony şi-a crescut estimările cu privire la profitul sau operaţional pe anul fiscal 2015, suma ajungând la 300 de miliarde de yeni, ceea ce înseamnă 2.52 miliarde de dolari. Suma este de 4 ori mai mare decât estimarea precedentă, conform Nikkei, citaţi de Reuters.

Motivul acestei amplificări a estimării este faptul că Sony se aşteaptă să înregistreze vânzări mai ridicate de senzori pentru display folosiţi pe telefoanele mobile, dar şi vânzări crescute ale consolei Sony PlayStation. Japonezii se aşteaptă şi că veniturile din anul fiscal încheiat în martie 2016 să se îmbunătăţească, de vreme ce costurile de restructurare au început să scadă.

Dacă suma de 2.52 miliarde de dolari ar fi atinsă, atunci acesta ar fi cel mai profitabil an din 2008 încoace. Ştim că Sony se descurcă bine şi în zona camerelor foto, dar şi a senzorilor foto, ca să nu mai vorbim de gaming şi nu neapărat veniturile din console conteaza aici, cât veniturile din vânzare de conţinut digital. Se pare că Sony culege roadele externalizării sau vânzării segmentelor TV şi Vaio.

Cum rămâne cu zona smartphone totuşi?

❗ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×