Sony explică de ce durează aşa mult sosirea actualizărilor Android (Infografic)

2.455 ori
<b>Sony explică de ce durează aşa mult sosirea actualizărilor Android (Infografic)</b>După ce a dezvăluit săptămâna trecută că o parte dintre flagship-urile Xperia vor primi actualizarea la Android 9.0 Pie abia în noiembrie, iată că astăzi compania japoneză vine cu o explicație pentru durata mare de așteptare până la distribuirea

De când a sosit Android 9.0 Pie acum 2 săptămâni mai toţi marii producători de telefoane au început să ne ofere liste cu telefoane ce vor fi actualizate la acel release. Printre ei s-au numărat HTC, Sony, Nokia sau Motorola, dar şi Huawei. Sony a ţinut să facă nişte precizări şi clarificări la acest început de săptămână, cu privire la întreg procesul ce stă în spatele unei actualizări.

Infografic Sony

Astfel a luat naştere infograficul pe care îl vedeţi integrat în acest articol. Într-o postare pe blogul oficial Sony, compania japoneză a menţionat faptul că telefoanele din familia XZ şi XZ Premium vor primi Pie în luna noiembrie, dar a publicat şi acel material vizual. Vedem astfel pas cu pas cum se desfăşoară pregătirea unui update, cu aportul comunităţii, aportul Google, beta testing şi feedback.

Infografic Sony

Naivii ar crede că un producător de telefoane ca Sony pur şi simplu primeşte cod sursă de la Google şi apoi trânteşte 2-3 elemente Xperia UI şi gata actualizarea. De fapt Sony trebuie să creeze un aşa nunit "hardware abstraction layer" pentru ca noul OS să fie suportat pe telefoanele sale. Sony se axează întâi pe funcţiile de bază, precum apelarea şi transferul de date, înainte să treacă la funcţii custom, precum aplicaţia Camera sau funcţiile de baterie Smart Stamina.

Infografic Sony

Foarte multe teste şi verificări însoţesc aceste procedee. Ca să nu mai vorbim de operatorii de telefonie, care au nevoie de software personalizat şi procese complexe de aprobare înainte să dea undă verde. După ce totul a fost lansat vine etapa de monitorizare, în care Sony stă cu ochii pe forumuri, social media şi aşteaptă feedback-ul. Un proces ca la carte aş spune şi sunt curios dacă şi Samsung procedează la fel, având în vedere că sud coreenii se mişcă cam greu cu actualizările. E drept că au şi mult mai multe telefoane decât Sony.

Şi avem şi o veste proastă: terminalele Xperia XA2 primesc Pie de abia la început de 2019.

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×
×