Sony Mobile îşi schimbă politica privitoare la telefoanele Xperia rezistente la apă, ne îndeamnă să nu le folosim SUB apă

2.058 ori
<b>Sony Mobile îşi schimbă politica privitoare la telefoanele Xperia rezistente la apă, ne îndeamnă să nu le folosim SUB apă</b>Deşi foarte multe telefoane Sony Xperia cu carcasa rezistenta la apă au fotografii promoţionale &icirc;n care sunt folosite sub apă, se pare că Sony Mobile e gata să renege această abordare. La ora actuală, cele mai noi modele Xperia au...

Deşi foarte multe telefoane Sony Xperia cu carcasa rezistenta la apă au fotografii promoţionale în care sunt folosite sub apă, se pare că Sony Mobile e gata să renege această abordare. La ora actuală, cele mai noi modele Xperia au certificare IP68 pentru rezistenţa la apă, dar acum Sony anunţa oficial că nu recomandă utilizarea handseturilor sale sub apă.

Dacă veţi accesa pagina de suport Sony Mobile, în zona de protecţie contra apei şi prafului, veţi găsi şi noua politică a companiei japoneze. Documentul tine să amintească posesorilor de terminale Xperia să nu folosească gadgeturile sub apă, deoarece condiţiile acelea nu se potrivesc neapărat cu cele din laboratoarele unde au fost obţinute certificările IP.

Aparent testele din laboratoare sunt realizate în standby şi nu realizând fotografii subacvatice, de exemplu. Un device cu un rating IP68 e testat prin scufundarea continua în apă dulce la adâncimi de până la 1.5 metri, timp de 30 de minute. Se pare că Sony nu are încredere totală în acest test, de vreme ce face noile recomandări. În laborator terminalele sunt plasate cu grijă într-un container cu apă de la robinet şi scoase tot cu grijă.

Condiţiile se schimba total în apa unui râu, a unei piscine sau apă marină, unde stropirile la viteză ridicată şi compoziţia chimică a apei diferă. Primele disclaimere de genul apăreau în mai pentru Xperia Z3+/Z4 şi acum ele apar şi pentru Xperia Z5. Îmi amintesc de modelele Xperia care aparent puteau realiza fotografii sub apă. Cum rămâne cu ele totuşi? Se vor schimba şi recomandările legate de ele?

Sony trebuie să clarifice situaţia şi să o facă răspicat...

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Black Friday Direct:

*Cumpărând accesând magazinele prin aceste link-uri/ sigle, ajuți la finanțarea site-ului Mobilissimo prin procentul pe care noi îl primim în urma vânzării de la retailer. Pe tine nu te costă nimic, dar pe noi ne ajută să rămânem independenți și să devenim buni în ceea ce facem. MULȚUMIM! :)

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×