Kazuo Hirai (CEO Sony) renunță la conducerea companiei, în ciuda rezultatelor bune obținute în trimestrul 3 din 2017

1.002 ori
<b>Kazuo Hirai (CEO Sony) renunță la conducerea companiei, în ciuda rezultatelor bune obținute în trimestrul 3 din 2017</b>La o zi de la clarificarea politicii de actualizări software pentru telefoanele din portofoliu, compania japoneză Sony are un anunț important de făcut. Aflăm că actualul CEO și anume Kaz Hirai va renunța la poziția sa în cadrul companiei din aprilie

În această perioadă vedem multe companii din zona tech care își anunță rezultatele financiare, iar Sony nu face excepție dezvăluind astăzi situația din al 3-lea trimestru al anului trecut. Gigantul japonez și-a mărit profitul operațional de 4 ori comparativ cu aceeași perioadă din 2016, creștere pusă pe seama departamentelor de gaming, networking, dar și al celui de senzori foto. 

Potrivit informațiilor făcute publice, Sony a obținut în această perioadă (octombrie 2017 - decembrie 2017) venituri în valoare de 23,6 miliarde de dolari, cu 11.5% mai mari decât cele înregistrate cu un an în urmă și s-a ajuns la un profit de 2.63 miliarde de dolari la nivelul întregului grup. În ciuda acestor rezultate incredibil de bune, suntem informați că actualul CEO, Kazuo Hirai, a luat decizia de a renunța la postul său chiar din data de 1 aprilie.

Hirai a venit cu propunerea către comitetul Sony și decizia de a-l înlocui cu actualul CFO (Kenichiro Yoshida) a fost aprobată de către membrii consiliului de conducere la scurt timp. Kazuo nu va părăsi totuși compania, urmând să devină șef al consiliului de administrație (chairman) în cadrul Sony și să aibă task-ul de a proteja interesul investitorilor precum profitabilitatea și stabilitatea firmei. 

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×