Spam prin SMS-uri in ziua alegerilor

1.610 ori
<b>Spam prin SMS-uri in ziua alegerilor</b>In data de 1 iunie 2008 a fost Ziua Copilului si ziua in care viitorii alesi au dat in mintea copiilor, urmati de catre alegatori. S-a lasat cu bataie, dar si cu SMS-uri spam, care indemnau poporul sa iasa la vot, pentru anumiti candidati. Un exemplu ni-l...

In data de 1 iunie 2008 a fost Ziua Copilului si ziua in care viitorii alesi au dat in mintea copiilor, urmati de catre alegatori. S-a lasat cu bataie, dar si cu SMS-uri spam, care indemnau poporul sa iasa la vot, pentru anumiti candidati.

Un exemplu ni-l da Marius Sescu, care a primit un SMS de genul "e ora 17: Nichita si Simirad au un avans de cateva procente. Te rog mergi la vot. E ziua copiilor nostri nu a fostilor turnatori. D Carlan". Interesant este faptul ca SMS-ul a fost primit la ora 21:00, dar spamul ramane spam. Cazul nu este singular si intra in randul activitatilor gen campanie electorala, continuate ilegal in aceasta perioada, dupa cum ne informeaza NewsIn si Pescurt. Cine s-a indeletnicit cu astfel de spamuri? PNL si PSD, din cate stim pana acum, prinse cu mata in sac de catre PD-L.

Au existat SMS-uri electorale trimise si sambata seara, inainte de alegeri catre abonati Vodafone. Acestia erau indemnati sa-l voteze pe Neculai Ontanu drept primar al sectorului 2 al Capitalei. Totusi mesajele nu au avut farmec fara promisiuni becalice de sute de euro. Ioan T. Morar de la Catavencu poate confirma aceste zvonuri, deoarece si el a primit spamul cu Ontanu, desi locuieste in sectorul 3. Iata cum suna mesajul:

"Dumneavoastra stiti cel mai bine cine e primarul bun in sectorul 2! Veniti miine la vot ca sa continuam munca buna inceputa impreuna, Cu respect, Neculai Ontanu“.

Si abonatii Orange au primit spamuri electorale, acestea indemnandu-i sa voteze cu Cozmin Gusa, desi acesta a detinut un procent insignifiant la exit polluri. SMS-urile pro-Gusa erau semnate Lavinia Sandru si mentionau faptul ca "Adrian Mutu, Ilie Nastase, Leonard Doroftei si Monica Tatoiu au incredere si voteaza Cozmin Gusa. Tu de ce n-ai face-o?" -

PSD si candidatul sau la presedintia CJ Prahova, Mircea Cosma au trimis mesaje electorale prin telefon, conform NewsIn, acestea promitand terenuri alegatorilor si apartamente cu dobanda zero. Si Romtelecom Prahova ar fi participat la campania electorala, difuzand o inregistrare telefonica de 1-2 minute care indemna cetatenii sa nu voteze cu PNCD.

In ciuda spamurilor si a sicanelor intre partide, exit pollul pentru Bucuresti arata ca in turul 2 se vor duce Vasile Blaga (PDL) si Sorin Oprescu (independent), primul cu un procent de 30.9%, iar cel de-al doilea cu 30.7%. Se pare ca Ontanu si-a atins scopul cu SMS-urile sale, de vreme ce acesta este deja primarul Sectorului 2 cu 56.1%, ca si Liviu Negoita in sectorul 3 cu 78.6%.

Acum ca focul electoral s-a stins timp de 2 saptamani nu putem decat sa ne intrebam: ce telefon are Oprescu si oare acesta "stie" sa dea spamuri?

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Black Friday Direct:

*Cumpărând accesând magazinele prin aceste link-uri/ sigle, ajuți la finanțarea site-ului Mobilissimo prin procentul pe care noi îl primim în urma vânzării de la retailer. Pe tine nu te costă nimic, dar pe noi ne ajută să rămânem independenți și să devenim buni în ceea ce facem. MULȚUMIM! :)

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×