Stephen Elop: Nokia nu-și dorește fragmentarea din Android și nu este cazul a discuta despre telefoane quad-core

1.319 ori
<b>Stephen Elop: Nokia nu-și dorește fragmentarea din Android și nu este cazul a discuta despre telefoane quad-core</b>în urmă cu puțin timp vă vorbeam despre Nokia Lumia 900 și posibilitatea ca o varianta a sa, fără LTE să ajungă în Europa în lunile următoare - aici. Erau scoase din context o serie de afirmații făcute de CEO-ul Nokia - Stephen Elop....

în urmă cu puțin timp vă vorbeam despre Nokia Lumia 900 și posibilitatea ca o varianta a sa, fără LTE să ajungă în Europa în lunile următoare - aici. Erau scoase din context o serie de afirmații făcute de CEO-ul Nokia - Stephen Elop. Interviul era făcut pentru un site de tehnologie, pocket-link.com.

Stephen Elop a mai făcut și alte declarații interesante:

1. Noi nu dorim ca să se introducă o fragmentare a produselor în Windows Phone, am început să vedem că în anumite eco-sisteme această fragmentare este o problemă.

2. Nu ai nevoie de un telefon quad-core decât dacă vrei să ai mâinile calde. Noi credem în experiența oferită.

Să le analizăm pe rând. Sunt de părere că se referea la Android și că multe telefoane ieftine oferă o experiență trunchiată, nu primesc suport pentru cele mai noi versiuni ale sistemului de operare dezvoltat de Google ș.a.m.d. Un smartphone ieftin oferă un feed-back aiurea pentru un end-user, un tip care vrea putere de procesare și viteză. Pentru un utilizator obișnuit care intră pentru prima dată în contact cu un smartphone, feeling-ul va fi pozitiv și asta pentru că așteptările sale nu sunt foarte ridicate.

Și fragmentarea amintită de Elop nu este deloc aiurea dacă ne uităm că s-a ajuns la activarea a peste 700.000 device-uri Android pe zi, peste 250 de milioane în total și se spune că la sfârșitul lui 2012 se va ajunge la activarea de 1 milion tablete și telefoane Android pe zi.

Windows Phone nu are nevoie de quad-core. Primele telefoane de acest fel vor veni de la HTC, Samsung, LG. Când un single core costâ cât un quad-core sunt curios ce va alege un utilizator orientat spre high-end. Și experiența oferită este importantă, dar parcă este mai ușor să vinzi un quad-core. Uitați-vă la interesul pe care-l stârnește ASUS Transformer Prime și marea sa inovație este legată de procesorul Tegra 3 quad-core.

Nokia a pariat pe Microsoft și Windows Phone în februarie 2011, dar rezultatele se lasă așteptate. M i s-a atras atenția că în țara noastră nu sunt încă disponibile în mod oficial: Lumia 800 sau 710, deși quickmobile le comercializează de ceva vreme.

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×