Stephen Elop nu a fost prima alegere pentru postura de CEO Nokia, afirma un fost director al companiei

1.263 ori
<b>Stephen Elop nu a fost prima alegere pentru postura de CEO Nokia, afirma un fost director al companiei</b>Atunci când Stephen Elop era numit CEO Nokia după ce fusese oficial Microsoft, au apărut speculații cu privire la un viitor comun al celor două companii. Totuși, atunci când Nokia își cauta CEO în 2010 lucrurile nu erau chiar atât de clare și...

Atunci când Stephen Elop era numit CEO Nokia după ce fusese oficial Microsoft, au apărut speculații cu privire la un viitor comun al celor două companii. Totuși, atunci când Nokia își cauta CEO în 2010 lucrurile nu erau chiar atât de clare și Elop nu era în pole position pentru funcție.

Jorma Ollila, fost director Nokia care s-a ocupat de căutarea unui nou CEO afirmă că a intervievat 5 candidati pentru acest post numai în SUA. Informațiile vin de la Wall Street Journal, iar candidatul principal ales de Ollila ar fi fost "un număr 2 al unei companii americane tech binecunoscute". E vorba de un vicepreședinte care are în jur de 50 de ani și care a refuzat funcția din motive personale, dar nu ii cunoastem identitatea.

Elop a câștigat cursa pornind de pe locul 2, impresionând comitetul de conducere Nokia prin abilitățile sale de om de vânzări și puterea de decizie pe care o manifesta. Elop este acum printre favoriții la postul de CEO Microsoft, lăsat vacant după plecarea lui Steve Ballmer. Același oficial Nokia menționat mai sus declară și că la momentul debutului lui iPhone, Apple vindea telefoane scumpe, iar operatorii doreau de la Nokia telefoane ieftine și era greu să faci față noilor realități ale pieței.

Interesant e că Ollila recunoaște că Windows Phone nu prea a ajutat Nokia...

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×