Steve Ballmer, fost CEO Microsoft îşi face mea culpa pentru că a râs de iPhone la lansarea sa (Video)

1.702 ori
<b>Steve Ballmer, fost CEO Microsoft îşi face mea culpa pentru că a râs de iPhone la lansarea sa (Video)</b>Cu toate că aparițiile sale în mainstream s-au redus serios odată cu renunțarea la funcția de CEO Microsoft, Steve Ballmer revine astăzi în centrul atenției odată cu participarea la un interviu luat de către publicația Bloomberg. Aflăm de aici faptul că

Steve Ballmer e de departe cel mai colorat personaj din industria tech a ultimilor 20 de ani, dar a intrat într-un con de umbră de când a părăsit funcţia de conducere de la Microsoft. Flamboiantul personaj a revenit în actualitate recent, datorită unui interviu cu Bloomberg, în care şi-a făcut un pic de mea culpa pentru că a râs de primul iPhone.

Aveţi mai jos interviul cu Ballmer, imediat după lansarea primului telefon Apple. În acea perioadă, Zune părea să aibă şanse de a fi un hit, iar Ballmer râdea de iPhone pentru preţul său uriaş, de 500/600/700 de dolari, dar şi de faptul că nu avea "tastatură pentru a scrie mailuri". Acum Ballmer subliniază în interviul cu Bloomberg faptul că Apple a revoluţionat şi modalitatea în care se vând telefoanele, prin includerea unei porţiuni din costul sau în abonamentul lunar al operatorului care vindea handsetul.

Iată spusele fostului CEO Microsoft:

Aş fi dorit să mă gândesc la această modalitate de finanţare prin operatori. Lumea îşi aminteşte de ce spuneam la debutul primului iPhone şi anume că nu se va vinde pentru că el costă 600 sau 700 de dolari şi asta e prea mult. Aceea a fost de fapt inovaţia la nivel de business a celor de la Apple, care au inclus o parte din tariful device-ului în plata lunară a abonamentului.

Acelaşi Ballmer declară şi că îi pare rău că Microsoft nu a intrat în zona smartphone şi a tabletelor mai rapid şi că eşecurile din zona smartphone i-au afectat grav relaţia cu Bill Gates. E nevoie de caracter să îţi recunoşti greşelile şi apreciem că Ballmer are asta, totuşi. Aflaţi mai multe despre experienţa sa la cârma Microsoft în interviul de aici, inclusiv rolul lui Ballmer în evoluţia segmentului Surface.

Material Video Promovat:

Teste acoperire și viteză 5G în București prin Speedtest Ookla, în rețeaua Orange

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×