Steve Jobs a facut infarct... o stire falsa?

1.078 ori
<b>Steve Jobs a facut infarct... o stire falsa?</b>Un "iReporter" a publicat o stire scurta pe CNN.com, in care afirma ca bossul Apple, Steve Jobs a fost dus la urgente, dupa ce a suferit un infarct ieri dimineata. Actiunile Apple au picat cu 10%, dupa ce povestea a fost facuta publica, dar si-au revenit...

Un "iReporter" a publicat o stire scurta pe CNN.com, in care afirma ca bossul Apple, Steve Jobs a fost dus la urgente, dupa ce a suferit un infarct ieri dimineata. Actiunile Apple au picat cu 10%, dupa ce povestea a fost facuta publica, dar si-au revenit imediat ce compania a infirmat acest zvon iresponsabil.

Este vorba despre un act de "citizen journalism", o initiativa a celor de la CNN, care isi dovedeste acum si dezavantajele. Nu a durat mult pana ce site-uri respectate de tehnologie au inceput sa preia stirea, starnind o adevarata isterie online. Este a doua oara in ultimele luni cand o gluma sau greseala face referire la starea de sanatare a lui Jobs, dupa ce agentia de presa Bloomberg a publicat din greseala necrologul CEO-ului Apple cu o luna in urma.

Jobs a avut puterea si umorul sa glumeasca pe seama acestui incident, afirmand in cadrul lansarii noului iPod ca "informatiile despre moartea sa au fost exagerate", un citat din Mark Twain. Incidentul de ieri arata cat de legat este numele lui Steve Jobs de brandul Apple, problemele sale de sanatate determinand imediat scaderi ale actiunilor companiei.

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×