știați că: cel mai bine vândut telefon vreodată este Nokia 1100, telefonul cu care puteai "jefui bănci"

8.529 ori
<b>știați că: cel mai bine vândut telefon vreodată este Nokia 1100, telefonul cu care puteai "jefui bănci"</b>E cunoscut faptul că Nokia a înregistrat vânzări uriașe de terminale low end, dar știați că modelul sau cel mai de succes este Nokia 1100? Lansat în anul 2003, acest device a vândut nu mai puțin de 250 de milioane de unități la nivel global,...

E cunoscut faptul că Nokia a înregistrat vânzări uriașe de terminale low end, dar știați că modelul sau cel mai de succes este Nokia 1100? Lansat în anul 2003, acest device a vândut nu mai puțin de 250 de milioane de unități la nivel global, devenind un hit greu de depășit. Telefonul a fost creat la Nokia Design Center în California de către bulgarul Miki Mehandjiysky, încă un fapt inedit despre acest terminal.

Telefonul este unul simplist și nu a fost numai cel mai vândut telefon, ci la un moment dat a fost numit "cel mai vândut produs electronic din lume". în acest moment Nokia 1100 nu se mai produce și de remarcat este faptul că ascensiunea sa s-a petrecut într-o perioadă când publicul avea la îndemână și alternative de telefoane mai puternice, cu ecran color, camere destul de bune și altele. Nokia 1100 reprezintă și un punct istoric pentru Nokia, deoarece telefonul cu numărul 1 miliard al finlandezilor a fost vândut în Nigeria și era chiar un 1100.

în 2009 telefonul a ajuns pe prima pagină a site-urilor de specialitate pentru ca din cauza unei probleme de firmware handsetul permitea primirea de mesaje destinate altui număr de telefon și chiar interceptarea de date bancare. Autoritățile au aflat de această problemă, care era limitată la o serie de unități produse la o fabrică din Bochum, Germania. La un moment dat modelele cu "probleme" se vindeau chiar la prețuri de zeci de mii de dolari către hackerii interesați. Revenind la cele mai bine vândute telefoane, aflați că și Motorola se afla în top, cu telefonul RAZR V3, care a vândut 130 de milioane de unități din 2004 și până astazi, devenind astfel telefonul cu clapeta cel mai de succes din lume. Această performanță îl plasează pe locul 4 în topul vânzărilor all time, iar în top se afla Nokia 3310 cu 136 de milioane de modele vândute, dar și cu 4 ani avantaj, fiind lansat în 2000.

și iPhone 4 se regăsește în top 10 cele mai bine vândute telefoane all time, cu 75 de milioane de unități de la lansarea sa din 2010 până azi. Sub el găsim și un clasic, Motorola StarTAC, lansat în 1996 și care a vândut 60 de milioane de unități. Mă întreb oare câte din unitățile mai vechi de terminale care s-au vândut atât de bine au fost casate, reciclate și fac acum parte din smartphone-urile voastre sub forma de particule minuscule?

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Susțin Mobilissimo cumpărând prin linkuri de afiliere:

*Cumpărând, accesând magazinele prin aceste link-uri/ sigle, ajuți la finanțarea site-ului Mobilissimo prin procentul pe care noi îl primim în urma vânzării, de la retaileri. Pe tine nu te costă nimic, dar pe noi ne ajută să rămânem independenți și să devenim și mai buni în ceea ce facem. MULȚUMIM! :)

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×