știați că: Nokia fabrica cizme de cauciuc, hârtie și televizoare

Autor:  | Publicat în:  Stiati ca 3.847 ori
<b>știați că: Nokia fabrica cizme de cauciuc, hârtie și televizoare</b>Deși Nokia nu mai fabrică cizme de cauciuc de peste 100 de ani, acestea sunt la mare căutare și în ziua de azi... Cine s-ar fi gândit că trei companii finlandeze care se ocupau cu producția de cizme de cauciuc, cabluri și electronice se vor uni...

Deși Nokia nu mai fabrică cizme de cauciuc de peste 100 de ani, acestea sunt la mare căutare și în ziua de azi... Cine s-ar fi gândit că trei companii finlandeze care se ocupau cu producția de cizme de cauciuc, cabluri și electronice se vor uni și vor froma acest conglomerat? Povestea începe în 1865, când inginerul în minerit Fredrik Idestam deschide o fabrică de prelucrare a lemnului în Finlanda de sud-vest.

Apoi a urmat momentul antologic în care a fost deschisa a doua fabrică pe raul Nokianvirta, care a dus la apariția denumirii Nokia Ab, dată companiei în 1871. în acel moment, Nokia Ab producea hârtie, material folosit pentru comunicare, atât cât era posibil în acele vremuri, prin scrisori și ziare. O a doua companie alăturată conglomeratului Nokia a fost Finnish Rubber Works, care producea cizme și chiar și cauciucuri de automobil.

în 1912 apare și Finnish Cable Works, secțiunea de electronice și servicii cablu a Nokia. în anii 1960 cele trei mari companii se unesc în sfârșit, iar în 1962 este produs primul device la care contribuie toate 3 firmele: un analizator de puls, folosit pentru reactoarele nucleare. Compania își diversifica produsele creând aparate de radiotelefonie pentru armată și urgențe în 1963.

Apoi în jurul anilor 80 Nokia devine al treilea cel mai mare producător de televizoare din Europa. în 1987 este adoptat standardul GSM drept cel european pentru telefonia mobila digitală, iar Nokia devine un uriaș susținător al acestei tehnologii, bazându-și toată gama de produse pe acesta. Ei bine, pe 1 iulie 1991 primul ministru finlandezi Harri Holkeri realizează primul apel GSM din lume, folosind un telefon Nokia. Ce a urmat? Lansarea telefonului GSM Nokia 1011 în 1992... și apoi o istorie îndelungată, care ne duce în zilele noastre, cu Nokia N9 și Nokia Lumia 800.

Acum apar și zvonuri că Nokia s-ar implica în producția de tablete. Oare ce va urma? Se vor întoarce la televizoare?

Televizor Nokia

VCR Nokia

⚡ Cum poți beneficia de reduceri de până la 300 euro pentru device-uri dacă alegi pachetul de servicii Orange Love. Află de aici!
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×