Strategy Analytics: Cine domină piața de CPU pentru telefoane mobile la nivel global?

Autor:  | Publicat în:  Qualcomm 1.466 ori
<b>Strategy Analytics: Cine domină piața de CPU pentru telefoane mobile la nivel global?</b>Texas Instruments se pregătește de retragere din piața de CPU pentru telefoane Android. Nu s-au adaptat la cerințele existente și au ales ca din 2013 să iasă din concurența cu Qualcomm, Samsung, Broadcom, etc.&nbsp; &nbsp; Să vedem cine domină...

Texas Instruments se pregătește de retragere din piața de CPU pentru telefoane Android. Nu s-au adaptat la cerințele existente și au ales ca din 2013 să iasă din concurența cu Qualcomm, Samsung, Broadcom, etc.

Să vedem cine domină la nivel global în ce privește procesoarele pentru telefoane mobile:

1. Qualcomm - 48%;
2. Samsung;
3. MediaTek;
4. Broadcom;
5. Texas Instruments;

Creșterea de la an la an în 1H 2012 este de 66%, iar MediaTek a crescut de 13 ori în această perioadă. Știți că această companie oferă procesoarele de pe telefoane made in China entry level și de curând au trecut și pe dual-core - Allview P5 AllDro ar fi unul dintre smartphone-urile vândute în țara noastră și bazate pe platforma dual-core a MediaTek.

Qualcomm domină piața, 48% market share înseamnă mult. Cel mai apreciat procesor al lor a fost Qualcomm MSM8960 dual-core la 1.5 GHz + Adreno 225 GPU regăsit pe Samsung Galaxy S III din SUA, HTC One XL, HTC One S, ASUS Padfone, etc.

Intel nu deține decât 0.2% din piața de telefoane inteligente la nivel de CPU, au adus în jur de 5 - 6 modele și majoritatea sunt în Asia. în Europa avem Orange San Diego care ar trebui să ajungă cât de curând și în țara noastră. Au avut un singur procesor single core la 1.6 GHz care nu suportă 4G / LTE. Intel a declarat că pe sfârșit de an sau în prima parte a lui 2013 vor aduce și un CPU ce va suporta standardul de conectivitate 4G / LTE, urmează să debuteze și smartphone-ul Motorola RAZR I ce s-ar putea să aibă un impact mai mare.

Cel mai performant CPU la ora actuală este Qualcomm Snapdragon S4 Pro + Adreno 320 quad-core la 1.5 GHz. A debutat pe LG Optimus G și Xiaomi Mi-Two.

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×